پیام آیتالله صافی گلپایگانی به نشست جامعه اسلامی دانشجویان:
وظیفه دانشجویان و جوانان در اوضاع کنونی جهان بسیار حساس و خطیر است
آیتالله صافی گلپایگانی در پیامی به نشست سالانه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، وظیفه جوانان و دانشجویان را بسیار حساس و خطیر دانست و از آنها خواست علم و قدرت جامعه را افزایش داده و قلّههای بلند علمی را فتح کنند.
عقیق:آیتالله صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید در پیامی به نشست سالانه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، وظیفه جوانان و دانشجویان را بسیار حساس و خطیر دانست و از آنها خواست تا علم و قدرت جامعه را افزایش داده و قلّههای بلند علمی را فتح کنند.
متن پیام آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به نشست اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که در مشهد مقدس برگزار شد، در ادامه آمده است:
« بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی علی بن موسی الرضا المرتضی، الامام التقی النقی وعلی آبائه و اولاده المعصومین، سیما بقیة الله فی الارضین
السلام علیکم و رحمة الله
با عرض اخلاص و ادب به دانشجویان عزیز، امیدهای آینده اسلام، فرزندان دلاور و پرتلاش ملت شریف ایران؛ بسیار خوشوقتم که جوانان عزیز در جوار مضجع نورانی حضرت ثامن الحجج، علیه آلاف التحیة و الثناء، گرد هم آمده و با تبادل افکار و آراء و شناخت شرایط حساس زمان، خود را برای خدمت به مردم و رشد و ترقی کشور اسلامی آماده میکنند. این فرصتها بسیار مغتنم است و باید حداکثر استفاده از آن را نمود.
همانطور که همهی عزیزان میدانند مقام و شأن انسانها به علم و دانش بستگی دارد. در روایات آمده است که «تخلّقوا باخلاق الله...» به اخلاق خداوند آراسته شوید.
دو صفت از صفات خداوند متعال که از همه صفات بالاتر است و میتوان گفت که سایر صفات ثبوتیه نیز به این دو برمیگردد، صفت علم و قدرت است. بروز این دو صفت در جامعه، نشانه حیات و بالندگی آن جامعه است.
با توجه به اوضاع کنونی جهان درمییابیم که وظیفه جوانان و دانشجویان بسیار حساس و خطیر است و باید علم و قدرت جامعه را افزایش داده و قلّههای بلند علمی را فتح نمود که قرآن کریم میفرماید: « ولاتهنوا و لاتحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین»
برتری شما جوانانِ با ایمان، به علم و تقوی و تعهد میباشد. علمی که اسلام آن را مایه مباهات و افتخار میداند آن است که انسان را کامل کند و فضایل معنوی را بالا ببرد. در عین اینکه به علوم و فنون مختلفِ امروزی آشنایی کامل باید پیدا کرد ولی دوستی و صفا و محبت باید ثمره این علوم باشد.
اساس دعوت اسلام وهدایتهای اهل بیت علیهم السلام بر تعاون در بقاء است یعنی همه انسانها باهم با صمیمیت و مهربانی و محبت زندگی نموده و تنازع در بقاء نداشته باشند. شعار اسلام «تعاونوا علی البرّ و التقوی» است. اگر همه به این مکتب و شعار توجه نمایند با اطمینان میتوان گفت که بشر در جهت خیر و سعادت و خوشبختی پیش میرود.
پس باید همه دانشجویان عزیز فرصت را غنیمت شمرده و با آگاهی و معرفت، عزت، سربلندی و سرافرازی مملکت و نظام اسلامی را بیشتر کنند. البته لازم است که مسئولان فرهنگ و متولّیان امور دانشجویان با استفاده از اساتید متخصص و متعهد و فراهم نمودن همه امکانات تحصیل و تدریس، زمینهی رشد و ترقی آنان را بیش از گذشته فراهم نمایند که این عزیزان دانشجو امانتهای خاص خداوند هستند که باید متولیان آموزش، آنان را برای رسیدن به کمال و فراگیری علوم یاری نمایند.
آخرین عرض حقیر این است که در تمام مراحل زندگی خود اخلاص داشته باشید و خدا را در نظر بگیرید و همهی کارهای شما برای خدا و خدمت به بندگان خدا باشد.
از همه التماس دعای خیر دارم
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته»