عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۹۷۹۶۳
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۲
آیت الله استادی:
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: کسانی که حرف نویی برای گفتن دارند،‌ زمانی پیشرفت می‌کنند که با بحث آزاد، راه هرگونه بهانه و اتهامی را ببندند. اگر سخنی بی‌مطالعه گفته شود، اذهان خراب می‌شود و دیگر سخت می‌توان این نگاه را جبران کرد.
عقیق: به نقل از روابط عمومی دانشگاه ادیان، ‌آیت‌الله رضا استادی در دیدار مسئولان دانشگاه ادیان و مذاهب در سخنانی گفت: رویکرد شما امری لازم، مفید و دینی است و اگر این کار مخالفی دارد، باید اطلاع‌رسانی لازم به وی و همه کسانی که به‌گونه‌ای مرتبط با این فعالیت‌های دینی و حوزوی هستند،‌ انجام شود تا جلوی هرگونه اتهام‌زنی گرفته شود.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه افزود: هر مجموعه‌ای که متهم شود، این اتهام برای آن تبدیل به یک نقطه‌ضعف می‌شود. باید حرف مخالف را شنید و پاسخ لازم را به او داد. کسانی که حرف نویی برای گفتن دارند،‌ زمانی پیشرفت می‌کنند که با بحث آزاد، راه هرگونه بهانه و اتهامی را ببندند. اگر سخنی بی‌مطالعه گفته شود، اذهان خراب می‌شود و دیگر سخت می‌توان این نگاه را جبران کرد. باید حتی‌المقدور جلوی این‌ نوع نگرش‌ها را گرفت.

آیت‌الله استادی در پایان ضمن دعوت به اخلاص در این قبیل فعالیت‌های علمی، سخن مقام معظم رهبری را یادآور شدند که هرکس در حوزه حرف نویی دارد،‌ باید بگوید و جوابش را بدهند و این کار باید در جمع‌های کوچک چند نفره علمی انجام شود و نباید در ملأ عام به نقد افکار و اندیشه‌ها پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین نواب نیز در این دیدار ضمن تأکید بر ارتباط دانشگاه ادیان و مذاهب با حوزه گفت: هدف ما استمرار ارتباط با حوزه است و می‌خواهیم همان‌طور که از ثمرات حوزه بهره‌مند می‌شویم و از طلاب حوزه استفاده می‌کنیم، بتوانیم به حوزه هم خدماتی ارائه کنیم و حوزه از این دانش‌ها بهره‌مند شود. از دیگر سو می‌خواهیم ارتباط‌مان با حوزه به صورت تعریف شده، تشکیلاتی و منظم باشد.

وی در ادامه گفت: در حوزه، فقه مذاهب تدریس نمی‌شود، ولی در دانشگاه ادیان و مذاهب ده‌ها رساله تطبیقی در باب فقه اهل‌سنت و شیعه به انجام رسیده است. امیدواریم با این کار به وزن علمی حوزه اضافه کنیم. لذا می‌کوشیم رشته‌هایی که شورای عالی حوزه از دایر کردن آن محذور است،‌ راه‌اندازی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب هم‌چنین گفت: ما فقط دو هیئت علمی غیرطلبه داریم و هیئت‌های خارجی که مرتباً‌ به دانشگاه می‌آیند، احساس می‌کنند که در حوزه علمیه باز است و دیگر ادیان به صورت تطبیقی در این‌جا مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی هم‌چنین گفت: این قبیل اقدامات، افتخاری برای حوزه علمیه است و دیگر حوزه علمیه متهم به بسته بودن و تحجر نمی‌شود. ضمناً‌ می‌کوشیم با بهره‌مندی از بزرگان حوزه از موازین شرعی و اسلامی هم عدول نکنیم.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان گفت: 95 درصد پایان‌نامه‌های ما مقارنه‌ای و تطبیقی و مبتنی بر بررسی و نقد دیگر ادیان است. هم‌چنین رشته دکتری وهابیت‌شناسی را نیز با توجه به وضعیت امروز منطقه راه‌اندازی کرده‌ایم.

در بخشی از این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین الهی‌منش رئیس دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب به تلاش این دانشکده در راستای شناخت و نقد عرفان‌های نوظهور اشاره کرد و آیت‌الله استادی نیز راه جلوگیری از گسترش این قبیل عرفان‌ها و نیز گرایش جوانان به معنویت حقیقی را عمل حوزویان به دستورات دینی و اخلاقی دانستند.


منبع:حوزه

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین