۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۶ : ۱۵
«مریم هاشمی» از جمله بانوانی است که مدالهای خود را به رهبر معظم انقلاب و خانواده شهدا هدیه کرد. مقام معظم رهبری در خصوص این بانوی محجبه فرمودند: «شما با نمایش شخصیت و هویّت زن مسلمان ایرانی نشان دادید که در میادین ورزشی نیز یک زن مسلمان میتواند با حفظ حجاب و حدود دینی، حضوری مقتدر و عزتآفرین داشته باشد.»
مریم هاشمی در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس، اظهار داشت: زمانی که به دنیا میآییم، اذان در گوش ما قرائت میکنند. ما در دورانی که برای مسابقات به کشورهای دیگر میرویم، به جهت محدودیتهای زمانی نمیتوانیم در خصوص دینمان سخن بگوییم اما با اخلاق و پوششمان میتوانیم مبلغ دین اسلام باشیم.
وی با بیان این که حجاب محدودیت ندارد اما محبوبیت دارد، گفت: اگر بگویم حفظ حجاب هیچ سختی ندارد، دروغ است. به معنای واقعی این شرایط برای ما در زمان تمرین و مسابقه سخت است.
این ملیپوش ووشو در خصوص واکنش اطرافیان نسبت به حجاب بانوان در مسابقه، عنوان کرد: عرصه ورزش یکی از پلهای ارتباطی ما با دنیا است. ما میتوانیم با اخلاق و حفظ حجاب به جهانیان بفهمانیم که حرفهای خودسرانه غربی در خصوص مردم ایران و اسلام حقیقت ندارد. در ابتدا زمانی که با حجاب در مسابقات شرکت میکردیم، مورد تمسخر قرار میگرفتیم، اما زمانی که مشاهده کردند ما با حجاب توانستیم بر ورزشکاران بیحجاب پیروز شویم و بر سکوی قهرمانی قرار گیریم، به ما احترام گذاشتند. بعد از پیروزی در مسابقات برخی میآمدند و از ما میخواستند تا با مقنعه ما عکس یادگاری بگیرند.
وی ادامه داد: امروز نه تنها مورد احترام قرار میگیریم بلکه کشورهایی همچون مصر، سوریه، عراق، افغانستان و اندونزی از حجاب ما نیز الگوبرداری میکنند. ما پس از مسابقات مقنعههایمان را به دیگر ورزشکاران هدیه میدادیم.
وی تصریح کرد: قهرمانانی که همچون سمیه حیدری که با چادر بر سکوی قهرمانی قرار میگیرند، باعث افتخار کشور هستند. حیدری در حالی این کار را انجام داد که هیچ اجباری برای پوشش با چادر نبود و بازیکن میتوانست با گرمکن و شلوار بر روی سکوی قهرمانی بایستد.
هاشمی ادامه داد: در مسابقات سال 2010، اسپانسر مسابقات یک شرکت نوشیدنی الکلی بود. میز شامی که برای قهرمانانی ورزشی ترتیب داده بودند با این نوشیدنی همراه بود. هیچ کدام از دختران ایرانی برای دریافت هدایا در مراسم شام قهرمانی حضور نیافتند. حدود 33 ساعت در فرودگاه منتظر ماندیم تا به کشورمان برگردیم.
هاشمی با اشاره به اهدای مدال خود به رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: زمانی که اولین مدال قهرمانیم (سال 90) را با افتخار به مقام معظم رهبری اهدا کردم، ایشان بیاناتی فرمودند که زندگی من را تغییر داد. انگیزه بیشتری برای پیشرفت کسب کردم.
سلبریتیها و ورزشکاران در مقابل قشر جوان جامعه مسوولیت دارند
این ملیپوش ووشو در خصوص ادای احترام ورزشکاران به شهدا، گفت: قهرمانان جام جهانی و مسابقات آسیایی پیش از اعزام به مسابقات، با حضور در گلزار شهدا، به شهدا ادای احترام میکنند، در مقابل سلبریتیهایی را میبینیم که متاسفانه احترامی برای حجاب و خانواده شهدا قائل نیست. اینها الگوهای جامعه هستند و نسبت به جوانان مسوولیت دارند.
وی ادامه داد: بازیگران برای کسب پول در مقابل دوربین قرار میگیرند و اگر بدانند که در یک سکانس برای جانشان خطرآفرین است، حضور نمییابند اما رزمندگان و مدافعان حرم در حالی پا به میدان جنگ میگذاشتند که نسبت به خطرات آگاه بودند. نباید فراموش کنیم که امنیت امروزمان را مدیون خون شهدا و از خودگذشتگیهای آنها هستیم.
رشد ورزش بانوان پس از پیروزی انقلاب
این ملیپوش ووشو درباره پیشرفت ورزش بانوان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: تعداد رشته ورزشی بانوان از هفت رشته از سال 57 به 38 رشته و تعداد مربیان ورزشی از 9 نفر به 35 هزار مربی افزایش یافته است. همچنین تعداد داوران زن از هفت نفر به 16 هزار نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب به 30 برابر افزایش داشته است، افزود: در سال 2009 تنها کشور ایران با حجاب در مسابقات حضور داشت. در سال 2017 سوریه، ترکیه، افغانستان، عراق، اندونزی و دیگر کشورها نیز با پوشش اسلامی در مسابقات شرکت کردند.