کد خبر : ۹۶۱۴۹
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱

روایتی از خنثی شدن حملات داعش در آستان سیدمحمد(ع) سامرا

آستان سیدمحمد(ع) در سامرا یکی از مهم‌ترین زیارتگاه‌ها به شمار می‌رود که در مدت جنگ داعش چندین‌بار مورد حمله موشکی قرار گرفته اما گنبد و مناره‌های آن هیچ آسیبی ندیده است.

عقیق:آستان امامزاده سیدمحمد(ع) در شهر بلد و استان صلاح‌الدین حوالی سامرا در کشور عراق قرار دارد.

سید محمد(ع)، فرزند بزرگ امام هادی(ع) است که به سبب برخورداری از جایگاه والای روحی و اخلاقی، شیعیان و غیرشیعیان گمان می‌کردند امامت بعد از امام هادی(ع) به وی خواهد رسید، اما وفات سیدمحمد(ع) در زمان حیات پدرش، این گمان را برطرف کرد. جایگاه سیدمحمد(ع) برای مردم عراق همچون حضرت عباس(ع) است به طوری که ایشان را حضرت عباس(ع) دوم می‌نامند.

 

 

 در سال 1311 هجری به دستور آیت‌الله میرزا محمدحسن شیرازى ساختمان بقعه تجدید بنا و توسعه یافت، و نیم قرن بعد مرحوم حاج آقا محمد قمى فرزند آیت‌الله حاج آقا حسین طباطبایى قمى، ساختمان باشکوه و وسیعى با صحن و سرا و گنبدى بزرگ به پا ساخت که تاکنون پابرجا است و اکنون نیز ایرانیان توفیق دارند که طرح توسعه صحن و شبستان امامزاده را اجرایی کنند.

 

 

 در طول این مدت مرقد شریف امامزاده سیدمحمد(ع) منشأ کرامات فراوانى بوده، بیماران زیادى شفا یافته و گرفتاران و حاجت‌مندان فراوانى به برکت توسل به صاحب این قبر، حاجت روا شده‌اند.

این آرامگاه مورد احترام فراوان شیعیان به ویژه شیعیان عراق است که به دلیل حساسیت زیاد مسلمانان به این حرم، داعش همواره آن را مورد حمله خود قرار می‌داد به طوری که در جنگ با داعش در سال‌های 93 تا 95 چندین بار این آستان مورد حمله قرار گرفت.

موسی اسماعیلی مسئول ستاد بازسازی توسعه حرم سید محمد(ع) که سال‌ها مشغول خدمت‌رسانی در این مکان مقدس است، از کرامات امامزاده محمد(ع) در زمان جنگ با داعش چنین می‌گوید: در طول جنگ داعش، علی‌رغم برخی ناامنی‌ها تمامی نیروها برای طرح توسعه حرم سیدمحمد(ع) لحظه‌ای کار را متوقف نکردند و همواره در صدد توسعه و مرمت آن بودند و در این راه مشکلی نیز ایجاد نشد.

 

 

وی که در زمان جنگ داعش از نزدیک برخی اتفاقات را مشاهده کرده است، به تشریح خنثی شدن حمله داعش به این آستان مقدس پرداخته و می‌افزاید: حملات موشکی داعش به آستان سیدمحمد(ع) به طرز شگفت‌آوری خنثی می‌شدند به طوری که گاهی خمپاره‌ها خنثی می‌شد یا در صورت عملکرد هیچ‌گونه آسیبی به گنبد و گلدسته‌ها نتوانست بزند. در یکی از عملیات‌ها نیز چهار نارنجک به سمت آستان سیدمحمد(ع) و زائران این مکان مقدس پرتاب شد اما هیچ‌کدام از آن‌ها عمل نکرد و خنثی شدند.

 

 

یکی از نیروهای حشدالشعبی عراق نیز که در آستان سیدمحمد(ع) خدمت می‌کرد، با اشاره به زیارتنامه حضرت و وعده‌ای که در آن آمده است مبنی بر اینکه «شر دشمنان این حرم به خودشان بازمی‌گردد»، به حمله دیگری از داعشی‌ها به این آستان اشاره می‌کند و می‌گوید: «یک روز در حین کار مورد حمله داعش قرار گرفتیم که در این حمله، داعش قصد تخریب گلدسته‌های حرم را داشت، اما با کمال ناباوری خمپاره‌هایی که به سمت حرم شلیک می‌شد از کنار آن می‌گذشت و حتی یکی از خمپاره‌ها نزدیک گلدسته خودبه خود منفجر شد و هیچ آسیبی به گنبد و گلدسته‌ها وارد نشد».

 

 

همچنین عباس عبدعلی حسین تولیت امامزاده سید محمد(ع) نیز ارادت شیعیان به این امامزاده را مثال‌زدنی عنوان می‌کند و معتقد است که آرامش کنونی این آستان به خاطر خون شهدا و دعای امامزاده(ع) است.

در آخرین حمله داعش که سال 95 اتفاق افتاد بخش‌هایی از اطراف حرم تخریب شد که هم‌اکنون هنرمندان و مهندسان کشورمان در حال بازسازی و احداث بخش‌هایی برای توسعه آستان سیدمحمد(ع) هستند. امامزاده‌ای که نه تنها حوائج دنیوی را برآورده می‌کند بلکه محافظ زائران خود نیز است.

 

 

ستاد بازسازی عتبات نیز با توجه به ارادت مردم ایران به امامزاده سیدمحمد(ع) طرح توسعه آستان را در دستور کار قرار داده و فعالیت‌های متنوعی به منظور ایجاد فضایی مناسب برای زائران اجرایی می‌کند که توسعه 700 متری شبستان از جمله این اقدامات است که در نهایت قرار است آستان سیدمحمد(ع) به 12 هزار مترمربع توسعه پیدا کند.

به گزارش فارس، آستان سیدمحمد(ع) هر ساله میزبان خیل عظیمی از عاشقان اهل‌بیت(ع) است که قبل از سفر به سامرا به زیارت آستان سیدمحمد(ع) مشرف می‌شوند به طوری که روزانه 20 تا 40 هزار زائر به زیارت این امامزاده نائل می‌شوند.


منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین