۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۰۱ : ۲۳
حاج شیخ در ۱۷ ذیقعده ۱۳۵۵ [برابر با ۱۰ بهمن ۱۳۱۵] مرحوم شد. مرحوم حاجآقای والد میفرمود: «چون دو وقت تبلیغی مهم حوزه (یعنی محرم و ماه رمضان) نشانه بقای حوزه است، به نظرم آمد اگر تا ماه رمضان آثار انحلال حوزه ظاهر نشود، معلوم میشود قرار نیست حوزه متلاشی شود و اگر قرار باشد حوزه از بین برود، در همین ایام مشهود میشود. لذا با خود تعهّد کردم (البته نذر نبود) که اگر تا ماه رمضان ۱۳۵۶ حوزه باقی بماند، هر سال در ماه شعبان به رفقا سور بدهم، چون اگر بنا بر جلوگیری و انحلال حوزه باشد، در ماه شعبان آثارش ظاهر میشود».
ایام سپری شد و تا ماه شعبان حوزه پابرجا ماند، لذا مرحوم حاجآقا به عهدش عمل کرد و هر سال در ماه شعبان (البته روزش نامشخّص بود) به رفقایش سور میداد. این مجلس سور تا آخرین سال حیات ایشان ادامه داشت. در آخر ماه رمضان ۱۳۹۳ [برابر با ۵ آبان ۱۳۵۲] ایشان به رحمت خدا رفت. در آخر ماه شعبان حال ایشان بد شد. وقتی افاقه پیدا کرد، پرسید: آن مجلس سور برگزار شد یا نه؟ ما گفتیم: بله. بعد از وفات ایشان هم مجلس سور ادامه پیدا کرد».
این گزارش آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی از این مهمانی قدیمی است که جمعه شب برای هشتاد و سومین سال متوالی در منزل ایشان برگزار شد. در این مهمانی گروهی از علما و شاگردان ایشان و نیز برخی اعضای خانواده شرکت میکنند. در این مهمانی، حضرات آیات استادی (مدیر اسبق حوزه قم و رییس کنونی شورای عالی حوزههای علمیه)، خرازی (امام جماعت مدرسه فیضیه) و سید علی محقق داماد (نوه شیخ عبدالکریم حائری و رییس هیأت امنای دانشگاه مفید) و حجج الاسلام والمسلمین آقایان رضا مختاری (رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه) حسن طارمیراد (مدیر علمی دانشنامه جهان اسلام) و مسیح بروجردی (نوه امام خمینی و استاد حوزه) حضور داشتند و در سالهای اخیر نیز مرحوم آیتاللهالعظمی موسوی اردبیلی و مرحوم آیتالله نصرالله شاهآبادی از جمله شرکتکنندگان این مهمانی بودند. بسیاری از علمایی که در این ۸۳ سال در این مهمانی شرکت میکردند، اکنون از دنیا رفتهاند ولی حوزه علمیه قم بهار امسال نود و هفتمین سال از دوره جدید حیات علمی خود را آغاز کرد.
منبع:حوزه