۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۴۵ : ۰۲
وی با بیان اینکه عالم حشر یک روز است ولی پنجاه هزار سال طول میکشد اظهار کرد: قیامت از کل عالم دنیا طولانیتر است اما ما هیچ آمادگی برای آن نداریم درحالی که برای 70 سال زندگی دنیا کلی برنامهریزی میکنیم. در قیامت 50 ایستگاه وجود دارد که رد شدن از هر ایستگاه هزارسال طول میکشد، یکی از این ایستگاهها نامش «میزان الاعمال» است. در میزان الاعمال عمل انسان را میسنجند و در دستگاه محاسبه میپرسند که چقدر عمل آوردی؟ مثلا 70 سال نماز و روزه... در میزان محک میزنند که چقدر از این اعمال را برای ما آوردی؟ هر عمل به هر میزانی که برای خدا انجام شده باشد حساب میشود و آن را میخرند.
حجتالاسلام علوی تهرانی خاطر نشان کرد: حضرت داوود (ع) به خدا عرض میکند که خدایا « میزان» را به من نشان بده. ایشان در عالم مکاشفه میزان را دید که چیزی شبیه ترازوهای دنیایی که دو کفه دارد و هر کفه شرق و غرب عالم را پر کرده است، بعد از اینکه حضرت داوود (ع) این شهود را پیدا کردند، بیهوش شدند و بعد که به هوش آمدند در مناجاتشان با خدا فرمودند که خدایا چه کسی میتواند این ترازو را پر کند؟
وی افزود: پیامبر اسلام (ص) میفرمایند: اولین چیزی که در روز قیامت در کفه میزان بندگان قرار میگیرد «حسن خلق» است. اگر حسن خلق وجود داشت بعد از آن نماز و روزه و حج و ... را هم حساب میکنند.در ادامه حضرت میفرماید: در روز قیامت چیزی برتر از اخلاق در میزان قرار نمیگیرد.
این خطیب و کارشناس مذهبی با بیان اینکه از نماز و روزه به تنهایی نمیتوان به تعالی رسید، بلکه باید این نماز و روزه در بستر اخلاق باشد، تصریح کرد: پیامبر اسلام (ص) میفرماید: نزدیکترین شما به من در روز قیامت و محبوبترین شما نزد من خوشاخلاقترین شما است.
وی با تاکید بر اینکه اگر میخواهید ایمانتان بالا برود، باید اخلاق خوب داشته باشید اظهار کرد: شخصی از امام صادق (ع) سوال کرد که تعریف حسن خلق چیست؟ حضرت پاسخ دادند که حد اخلاق خوب این چند مورد است: مدارا کردن با مردم، درست صحبت کردن با مردم(دشنام ندادن)، با خوشرویی با دیگران ملاقات کردن، با مردم خوب حرف زدن.