کد خبر : ۸۸۷۸
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۰

امامت و ولایت امام زین العابدین(ع) از لسان خاندان رسالت

برای هر انسان آگاهی، واضح است که امامت امام سجاد(ع)، نه به خاطر آن است که او تنها فرزند باقی مانده از پسران حسین(ع) بوده و بنابراین، او امامت را از پدر به ارث برده باشد.

عقیق: برای هر انسان آگاهی، واضح است که امامت این امام، نه به خاطر آن است که او تنها فرزند باقی مانده از پسران حسین(ع) بوده و بنابراین، او امامت را از پدر به ارث برده باشد. بلکه امامت او، بنا به تقدیر و فرمان الهی، انجام گرفته و نه به هیچ دلیل و علت دیگر.

و این تعلیمات مذهبی و اسلامی است که نام امام، بر او نهاده و او را شایسته چنین مقامی یافته، که دیگران را شایستگی تصدی آن نبوده است. و خود،پیروی از ایشان چنین مقامی یافته، که دیگران را شایستگی تصدی آن نبوده است. و خود پیروی از ایشان را بر مسلمانان و پیروان دین، واجب ساخته است. و این تعلمیات، همان سخنانی است که در این باب،برزبان رسول خدا(ص) و جانشینان برحقش، جاری شده است، که از جمله آنها است:

1_جابر بن عبدالله( به نقل از جابر بن یزید جعفی) می گوید: وقتی آیه« اطیعو الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم»(1) نازل شد به رسول خدا(ص) گفتم: « ما خدا را و تو را شناختیم، اما اولی الامر چه کسانی هستند، که اطاعت از آنها، چون اطاعت از شماست؟»

فرمودند:« اینان، جانشینان من و امامان مسلمانان، بعد از من هستند، که اولین اینها علی بن ابی طالب و بعد از او حسن و حسین و علی بن حسین و فرزندان آنها هستند.»

2_ در حدیثی طولانی که قسمتی از آن، به مقتضای نیاز، در اینجا گفته می شود جابر از رسول خدا(ص) پرسید: امامانی که از فرزندان علی(ع) هستند چه کسانی هستند؟

حضرت فرمودند:« دو سرور جوانان اهل بهشت، حسن و حسین، سپس زین العابدین و بعد از او باقر و ... تا آخر.(2)

3_ عبدالله بن جعفر طیار می گوید: شنیدم که رسول خدا(ص) می فرمود:«همانا من،به مؤمنان خود نزدیکترم. و جهت تصمیم گیری برای آنها، از خودشان سزاوارترم. و بعد از من برادرم، علی و بعد ازشهادت او، فرزندم حسن و بعد او، حسین و پس از او، علی بن حسین و ... چنین هستند.(3)

4_ امیرالمؤمنین علی(ع) به هنگام مرگ به فرزندش حسن چنین وصیت نمود:« فرزندم! رسول خدا، به هنگام مرگ، کتاب و سلاح خود را به من سپردند و امر فرمودند تا من پس از مرگ، به تو و پس از آن تو، به حسین و سپس وی، به فرزندش علی، بسپارد. سپس حضرت، دست علی بن حسین(ع) را گرفته و فرمود:«و تو هم به فرمان رسول خدا باید آن را به فرزندت محمد سپرده و همین وصیت را به او بنی و سلام مرا هم به او رسانی.(4)

 

پی نوشت ها:

1_(سوره نساء، آیه 56)

2_(کمال الدین و تمام النعمه،شیخ صدوق(ره)، ص 252)

3_(همان مدرک)

4_(بحارالانوار، ج42،ص250؛ اعلام الوری، طبرسی، ص207)یه آی  

211008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین