۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۳۵ : ۱۵
وی با بیان اینکه مسأله حجاب و عفاف یک مسأله درون دینی نیست، گفت: در سرتاسر دنیا مشاهده میشود که برای اینکه انسانها بهتر زندگی کنند و امنیت اخلاقی جوامع بهتر رعایت شود و خانمها راحتی بهتری داشته باشند، مسأله حجاب و عفاف مطرح میشود. البته در جاهای مختلف مقدار و نحوه حجاب با توجه به فرهنگهایی که وجود دارد متفاوت است.
حجتالاسلام تراشیون با ابراز اینکه جالب این است که در اروپای غربی نیز اگر خانمی اخلاق، رفتاری و ظاهری را رعایت کند او را مؤدب به اخلاق مینامند و اگر فردی این چارچوبهای اخلاقی را رعایت نکند و آن حیا و حجاب متناسب را برخوردار نباشد آن چهارچوب اخلاقی و رفتاری را که برای سایر افراد قائلند برای او قائل نخواهند بود.
وی با تصریح به اینکه اصل حیا و حجاب بهعنوان یک اصل تربیتی مطرح است، گفت: امروزه بسیاری از دختران ما بهجهت عدم رعایت حجاب و حیا با آسیبهای متعددی روبهرو میشوند و از این اصل مربیان تربیتی نمیتوانند غافل باشند. اصل حیا و عفاف یک رشد تربیتی برای فرد محسوب میشود.
حجتالاسلام تراشیون با تأکید بر اینکه حیا و حجاب فرزندان به والدین بازگشت دارد، گفت: مجموعهای از نکات وجود دارد که اگر به آنها توجه شود فرزندانمان در قله حیا و حجاب قرار میگیرند.
وی با یادآوری اینکه بهجز نقش خانواده سایر عوامل چون دانشگاه، رسانه و محیطهای اجتماعی نیز در حیا و حجاب داشتن فرزندان مؤثرند، گفت: اما نقش خانواده بسیار پررنگتر از سایر عوامل است.
حجتالاسلام تراشیون اضافه کرد: والدین اولین اثری که در رعایت حیا و عفاف خانواده دارند این است که آنها نقش الگودهی دارند؛ وقتی پدر رعایت آداب و حیا را در خانواده ندارد نباید از فرزند خود انتظار رعایت حیا داشته باشد.
وی با بیان اینکه این تأثیرگذاری در مادر بهمراتب بیشتر است، گفت: دختر الگوپذیریاش بیشتر از مادر است و منظور از حیا داشتن مادر فقط حجاب نیست چرا که حیا فقط حجاب نیست. گاهی مشاهده میشود که مادر چادری است اما در ارتباط با نامحرم رعایت شئونات اسلامی را نمیکند و راحت ارتباط برقرار میکند.
حجتالاسلام تراشیون با تذکر اینکه بین نامحرم فامیل و غیرفامیل تفاوتی نیست، گفت: باید در حرف زدن با نامحرمان فامیل همانند غیرمحارم بیگانه حرمت نگه داشت و در اسلام بین نامحرم آشنا و غیرآشنا تفاوتی وجود ندارد و عدم رعایت چنین مواردی بین مادران ولو اینکه محجبه باشند باعث انتقال بیحیایی به فرزندان میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود اینکه برخی از مادران علیرغم اینکه محجبه و باحیا هستند اما فرزندان بیحجاب دارند، گفت: برای اینکه الگوی فرزندان بشویم فقط رعایت شئونات کافی نیست بلکه باید رفتاری داشته باشیم که فرزندانمان بهعنوان الگو ما را قبول داشته باشند و بپذیرند؛ یعنی باید محبوب فرزندان باشیم تا از والدین الگو بپذیرد تا مادر محبوب دختر نباشد از او الگو نخواهد گرفت.
حجتالاسلام تراشیون با یادآوری اینکه محیط نیز نقش بهسزایی دارد، گفت: فقط الگوی صحیح بودن و محبوب بودن برای الگوپذیری کافی نیست و باید والدین مراقب محیطهایی که فرزندان خود را میبرند باشند، گاهی ممکن است در اقوام افرادی باشند که باعث تأثیرپذیری فرزندان شوند.
وی با تأکید بر اینکه "اجازه نداریم در تربیت مسامحه کنیم" گفت: اگر در خویشان خودمان اشخاصی وجود دارند که حجاب ندارند باید کمتر در رفتوآمد با آنها باشیم و در نقطه مقابل آمدوشد ما با محیطهایی که مناسب است باید بیشتر باشد.
حجتالاسلام تراشیون با ابراز اینکه یکی از موارد اثرگذار رسانه است، گفت: برخی از برنامههای رسانه اثر سوءتربیتی دارد اگر با فرزندانمان مثلاً به تماشای فیلمی نشستیم به این موارد اشاره کنیم تا برای او موارد خطا عادی و عرف تلقی نشود.