۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۳۰ : ۱۶
ایشان تصریح کردند: چه کسی ابتدای زندگی دارای همه امکانات است، تمام کسانی که از دوستان ما هستند، زندگی خود را در منزل استیجاری آغاز کردند و وسیله نقلیه نداشتند اما به تدریج پیشرفت کردند و زندگی آنها به نقطه مطلوب رسید.
معظم له یکی دیگر از عوامل زمینه ساز افزایش طلاق را "چشم و هم چشمی" عنوان کردند و افزودند: شوهر به همسرش می گوید این چه جهیزیه ای است که خانواده تو تهیه کردند، جهیزیه فلان فرد را ببینید؛ یا زن نگاه می کند به بعضی از اقوام و بستگان خود می گوید آنها چه زیورآلاتی دارند و من ندارم؛ این چشم و هم چشمی ها سبب می شود زمزمه طلاق در میان زوج های جوان پیدا شود.
ایشان افزودند: یکی از دستورات اسلامی تاکید می کند به زیردستان خود نگاه کنید نه بالادستان؛ اگر افراد به این نسخه اسلامی عمل کنند، خوشبخت خواهند بود؛ اگر انسان به زیردست خود نگاه کند همیشه خدا را شکر می کند که نسبت به افراد ضعیف دارای امکانات بیشتری است؛ گاهی نگاه کردن به بالادست سبب ناشکری، نارضایتی و پاشیدن بذر طلاق می شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه از "اختلاط های نامشروع" به عنوان یکی دیگر از عوامل زمینه ساز طلاق یاد کردند و گفتند: گاهی اختلاط نامشروع میان زن و مرد با بدحجابی و گاهی بی حجابی در جشن های عروسی موجب فساد و پاشیدن بذر طلاق می شود؛ گاهی یک عروسی گرفته می شود، بذر چهار طلاق در آن پاشیده می شود.
ایشان با بیان اینکه "اعتیاد" یکی دیگر از عوامل زمینه ساز طلاق است، گفتند: واقعا اعتیاد موجب تلخ شدن زندگی برای خانواده می شود اما چرا همسر این فرد معتاد فوری به سراغ طلاق می رود؛ چرا اول کوشش نمی کنید بلکه این اعتیاد برطرف شود، بعضی از افراد معتاد بودند و ترک کردند و زندگی خوبی دارند.
معظم له یکی از مهم ترین عوامل مهم طلاق را "فضای مجازی" عنوان کردند و افزودند: در فضای مجازی، این مرد با یک زن و آن زن با یک مرد دیگر ارتباط برقرار کرده و چت می کنند و در ادامه قرار ملاقات می گذارند و به مراحل بد و زشت می رسد و آنها دیگر همسر خود را نمی پسندند و خواستار جدایی می شوند تا سراغ دیگری بروند؛ شخصی مرتبط با محافل قضایی نقل می کرد بیشترین آمار طلاق مربوط به فضای مجازی است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه "نبود گذشت" موجب افزایش طلاق می شود، اظهار داشتند: ما همیشه به زوج های جوان می گوییم با رعایت صداقت، امانت و گذشت خوشبخت خواهید شد؛ گاهی بیان یک موضوع خلاف انتظار موجب ناراحتی می شود اما اگر افراد آن مسئله را افراد بزرگ نکنند و گذشت داشته باشند، کار به طلاق نمی رسد؛ اگر به موضوع گذشت اهمیت داده شود، آمار طلاق کاهش پیدا می کند.
ایشان، هفتمین عامل زمینه ساز طلاق را "دخالت اطرافیان و خانواده ها در زندگی زوج های جوان" عنوان کردند و افزودند: خانواده های زن و شوهر نصیحت و راهنمایی کنند اما از دخالت پرهیز کنند؛ دخالت اقوام زن و شوهر در زندگی زوج های جوان موجب پاشیدن بذر طلاق می شود.
معظم له در پایان خاطرنشان کردند: امیدوارم همه مراقب باشیم و از این امور پرهیز کنیم تا پایه های خانواده محکم شود.