۰۲ بهمن ۱۴۰۳ ۲۲ رجب ۱۴۴۶ - ۳۹ : ۰۲
وی با بیان اینکه وقتی قلب حالت اقبال دارد باید علاوه بر انجام دادن واجبات، مستحبات را نیز انجام دهد اما وقتی حالت ادبار دارد خیلی بر آن مستحبات را تحمیل نکنیم.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه نباید به بهانه اینکه قلب اقبال ندارد از مستحبات غافل شویم گفت: باید قلب را دریا کرد و کاری کرد که شرح صدر پیدا کنیم تا قلب برای انجام دادن مستحبات اقبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید ظرفیت قلب را زیاد کذرد گفت: اگر ظرفیت قلب را زیاد نکنیم هیچگاه برای انجام اعمال مستحبی اقبال نخواهد داشت. اگر قلب برای انجام کار خیر نشاط ندارد باید ببینیم که چرا نشاط ندارد و در مقابل انجام دادن کار خیر ادبار دارد.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه از بهترین دعاها این است که از خدا شرح صدر بخواهیم گفت: چرا که بهترین دلها دلی است که گنجایش بیشتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه راهکار ایجاد بالا بردن شرح صدر تمرین است گفت: قبول برخی از مسئولیتها و روزه گرفتن باعث بالارفتن شرح صدر میشود. انسان میتواند با گوش کردن به حکمتها نیز قلب خود را از ملالت و خستگی خارج کند.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه بین قلب انسان که باطن اوست و ظاهر انسان ارتباط وجود دارد گفت: یعنی اگر چشم انسان چیزی را ببیند قلب به دنبال آن میرود و اگر قلب انسان چیزی را ببیند چشم انسان به دنبال آن میرود.
وی بیان اینکه تأثیر ظاهر در باطن یک اصل تربیتی است که نهجالبلاغه نیز قبه آن اشاره کرده است گفت: نمیتوان گفت شخصی پوشش ظاهری مناسبی نداشتخه باشد و ادعا کند که این ظاهر نامناسب در باطن او اثر گذار نیست و یا اینکه نماز نمیخواند و ادعای این را داشته باشد که قلب باید پاک باشد این در عالم واقع امکان پذیر نمیباشد.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه انسان باید به آنچه به قلبش وارد میشود کنترل داشته باشد همانگونه امیرالمؤمنین راهکار رسیدن به مقامات عالیه را کنترل واردات و صادرات قلب مینامند گفت: از دو راه واردات قلب اتفاق میافتد؛ چشم و گوش انسان.
وی با بیان اینکه صادرات قلب انسان از طریق زبان است گفت: اگر انسان عاقل باشد قبل از اینکه کلامی را بیان کند از فیلتر عقل خود آن را عبور میدهد.