کد خبر : ۸۵۱۵
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷

مرقد حر در كربلا و مراحل بازسازي +عکس

مرقد حر بن يزيد رياحي در هشت كيلومتري حرم امام حسين (ع) در كربلا واقع شده و هم اكنون مراحل بازسازي و تعمير خود را سپري مي كند.
عقیق: حر بن يزيد رياحي كه از سپاه كوفه به سپاه امام حسين(ع) ملحق شده و توبه كرده بود، با شادماني به استقبال شهادت رفت و فرزند پيامبر را ياري كرد. او نزد امام رفت و گفت: من اولين كسي بودم كه راه را بر تو گرفتم. به من اجازه ده تا اولين كشته باشم، به اميد اينكه در قيامت با جدت مصافحه كنم. 

امام فرمود: تو از كساني هستي كه خدا توبه آنها را پذيرفته است. پس اولين كسي كه جلو افتاد و با سپاه دشمن مبارزه كرد حر بود. 

حر بن يزيد به اتفاق زهير بن قين با دشمن پيكار مي‌كردند. هر گاه يكي از آنها در محاصره دشمن قرار مي‌گرفت، ديگري او را از محاصره بيرون مي‌آورد، و مدتي به اين گونه پيكار كردند. اسب حر زخمي شد اما او همچنان سواره پيكار مي‌كرد و رجز مي‌خواند تا اين كه مردي به نام يزيد بن سفيان كه با حر دشمني ديرينه داشت به او حمله كرد ولي حر به او هم امان نداد و او را از دم شمشير گذراند. پس از آن فردي به نام ايوب بن شرح تيري به اسب حر زد و آن را از پاي در آورد. 

حر بناچار از اسب پياده شد و پياده رزميد تا بيش از چهل نفر را به قتل رساند. در اين هنگام بود كه لشگر پياده نظام عمر بن سعد بر او حمله ور شدند و او را به شهادت رساندند. امام عليه السلام بر بالين حرّ نشست و خون از چهره او پاك كرد و اين جملات را فرمود: تو حر و آزادي، همان گونه كه مادرت بر تو نام حر را نهاد، تو در دنيا و آخرت حر و آزاده هستي. 

پس از شهادت حر قبيله اش، بني‌تميم، او را در فاصله يك مايلي از مزار امام حسين (ع) ‏ دفن كردند، محل قبر كنوني بيرون از كربلاست در جايي كه در قديم به آن‏ نواويس‏ مي‌گفته‌اند. در زمان انتفاضه شعبانيه نيز مردم كربلا به اين مكان پناه بردند اما با ورود نيروهاي بعثي با يورش به ان جوانان را بردند. 

هم اكنون مزار حر بن يزيد رياحي كه مورد زيارت عاشقان كربلاست مراحل بازسازي و ساخت و ساز خود را طي مي‌كند. مزار كنوني وي حدود ۵۰۰ سال قدمت دارد كه در زمان شاه اسماعيل صفوي بنا نهاده شده است. 

سعد عبدالامير، مسوول آستانه حر، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري حج در مورد طرح توسعه اين حرم مي‌گويد: اين طرح از اواخر سال ۲۰۰۶ آغاز شده است و تاكنون ادامه دارد. پيش بين‌هاي حكايت از آن دارد كه تا يك سال و نيم ديگر طرح آماده بهره برداري باشد. 

وي مي‌افزايد: طرح توسعه توسط ديوان وقف شيعي به رياست سيد صالح حيدري و در ۶ هزار متر در حال اجراست. 

عبدالامير در مورد زيارت زوار ايراني از اين بارگاه نيز مي‌گويد: با ايجاد امكانات مناسب و فضاي كافي براي زيارت به صورت انبوه كه بتواند گنجايش زائران را داشته باشد، پذيراي مشتاقان زيارت ياران اباعبدالله خواهيم بود.

















































211008

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین