کد خبر : ۸۴۴۹۶
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۳
محسن اسماعیلی در جلسۀ تفسیر نهج‌البلاغه مطرح کرد:

توصیۀ امام علی(ع) برای گذراندن اوقات فراغت

اسماعیلی با بیان اینکه مسجد نماد حضور خدا و بازار نماد دنیاگرایی و دنیاطلبی است، گفت: امیر‏المؤمنین(ع) فرمودند: بهتر است رفت و آمد به بازار را برای پر کردن اوقات فراغت خود انتخاب نکنید.
عقیق:محسن اسماعیلی در ادامه سلسله جلسات تفسیر نهج‌البلاغه که در مؤسسه فرهنگی سرچشمه برگزار می‌شود، با اشاره به آیۀ «یَأْكُلُ الطَّعَامَ وَیَمْشِی فِی الْأَسْوَاقِ» به عنوان یکی از بهانه‎های دشمنان نسبت به پیامبر اکرم(ص)، گفت: آنها می‎گفتند این چه پیامبری است که مثل ما غذا می‌خورد و در بازار رفت و آمد می‌کند؟ حال خوب است به این نکته اشاره کنیم که اصل کلمۀ «سوق» به معنای بازار، از ریشۀ هُل دادن گرفته شده است، یعنی کسی را از عقب به سمتی هُل دادن.

وی با اشاره به توصیۀ امیر‏المؤمنین (ع) برای گذراندن اوقات فراغت گفت: امیرالمؤمنین(ع) برای گذراندن این اوقات تذکری به ما دادند و آن این است که انسان مؤمن به جهت حساس بودن نسبت به سرنوشت خود بهتر است بازار را برای پر کردن اوقات فراغت خود انتخاب نکند، چراکه آنجا محل حضور شیطان و جایی برای فتنه و وسوسه به صورت پی در پی است که پیروز بیرون آمدن از آن کار راحتی نیست. این در حالی است که برخی مکان‎ها چون مساجد هستند که از آنها با تعبیر خانۀ خدا یاد می‌شود.

اسماعیلی با بیان اینکه مسجد نماد حضور خدا و بازار نماد دنیاگرایی و دنیاطلبی است، اظهار کرد: در بسیاری از روایات، مسجد را در مقابل بازار قرار می‌دهند، پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: محبوب‎ترین مکان در زمین نزد خداوند مساجد و بدترین مکان‌ها نیز بازار است. امیر‏المؤمنین (ع) نیز می‌فرمایند: بازار محل جَولان ابلیس و ایادی اوست.

وی دربارۀ آداب رفتن به بازار یادآور شد: در روایات داریم که اولین و آخرین نفری نباشید که به بازار می‌روید، در هنگام ورود و خروج ذکر خدا را بگویید، اگر جنسی می‎خرید، سبحان‎الله بگویید، اگر صحبت می‌کنید مراقب باشید قسم نخورید، چراکه اگر با قسم خوردن جنستان را بفروشید، برکت از مالتان می‌رود.

وقتی امیر‏المؤمنین (ع) وارد بازار می‌شدند همه را مؤعظه می‌کردند و این برای حضرت عادت شده بود، این نشان از اهمیت این موضوع دارد و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که برخی افراد حضرت را در هنگام موعظه کردن به تمسخر می‌گرفتند.


منبع:تسنیم

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین