۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۵ : ۱۷
در این مراسم، حجت الاسلام سید علی قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به ثمرات برگزاری چنین مجالسی گفت: اولین ثمره برگزاری این محافل این است که ما به خودمان بیاییم که فردایی هم است و هیچ کس از این دنیا با خود هیچ نمی برد، مگرعمل صالح، عشق به اهل بیت(ع) و پیروی از اهل بیت(ع).
وی افزود: نکته دوم در برگزاری چنین برنامه هایی که به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار می شود، تجلیل از مقام علم و عالمان فرهیخته و یادآوری فضایل ومناقب آنها برای مردم است، زیرا نقش علما در زندگی بشر بویژه جوامع اسلامی کاملا برجسته است.
وی با اشاره به آیه «والذین اوتوا العلم درجات» گفت:اسلام برای اهل دانش، احترام و مقام قائل است و در روایات آمده است «العُلَماءُ وَرَثَهُ الأنبیاءِ» و نیز«امنا الرسول». علما، امینان رسل در زمین هستند و همانند انبیاء، نقش هدایتگری در زمین دارند و هادیان امت به شمار می آیند. اینها از مصادیق علمای وارسته و متقی است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به تاکید روایات بر تصدیق عمل و گفتار عالم بیان کرد: در مورد عالم بی عمل در روایات تعابیر عجیبی به کار برده شده است از جمله اینکه آمده است« فردای قیامت، دوزخیان به بوی بد بدن عالم بدون عمل متنفر و منزجرند»، بنابراین باید از علمای متقی و وارسته تجلیل به عمل آورد.
قاضی عسگر خاطر نشان کرد: متاسفانه امروز شهرهای ما از علمای برجسته خالی شده است واین جای نگرانی است درگذشته مجتهد و جلسات دروس خارج فقه بسیار بود. همچنین علمایی بودند، که وقتی به چهره آنها نگاه می شد، احساس عبادت به انسان دست می داد، چهره، زندگی و رفتار آنها، انسان را به یاد خدا می انداخت و مرحوم ربانی از جمله این علما بود.
وی با اشاره به آشنایی و ارتباط سالیان متمادی خود با این عالم وارسته گفت: وقتی به خاطرات آن دوران نگاه می کنم ، می بینم که چه شخصیت هایی را از دست داده ایم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به سابقه ۲۰ ساله خدمت این عالم وارسته در منطقه محروم بندرگز در سنگر امامت جمعه اشاره و اظهارکرد: وی در این سنگر، هدایت مردم را بر عهده داشت و عاشق خدمت به مردم، درس خوانده و وارسته بود و در محضر بزرگانی همچون کوهستانی، میلانی، میرزا هاشم آملی، گلپایگانی و طباطبایی تلمذ کرد وسال ها در نجف از محضر بزرگانی همچون امام خمینی(ره)، شاهرودی، خویی و دیگر مراجع بهره برد و وقتی هم به کشور بازگشت، تشخیص داد که باید به مردم خدمت واین آموخته ها را به آنها منتقل کند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر موفقیت در خطابه، تالیف کتب، تربیت مردم، تبلیغ دین در داخل و خارج کشور، پیش قدم به حضور در جبهه ها همانند سایر مردم وافتخار به ابوشهیدی را از جمله ویژگی های اخلاقی آیت الله ربانی برشمرد و افزود: اهتمام به امور دینی، پایه گذاری مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و ۱۶ سال خدمت به مردم در خانه خدا از دیگر ویژگی های وی بوده است.
سخنران بیست وسومین همایش ستارگان محراب گفت: بنا بر روایتی از پیامبر(ص) انسان مومن وقتی از دنیا می رود، حسنات از خود به جای می گذارد و به عنوان حسنه جاری به اعمال او افزوده می شود. فراگیری دانش و توسعه آن، فرزندان صالح، نشر دین و دستگیری از افراد بی بضاعت و مساکین از جمله این صدقات جاری است که در زندگی آیت الله ربانی هم نمود داشته است.
بنابراین گزارش، در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین میر شاه ولد، مدیر ناحیه شهید مطهری مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد بزرگداشت مفاخر علمای شیعه درسنگر محراب وستارگان محراب پر فروغ که در مساجد تلاش کرده اند را به عنوان یک وظیفه و تکلیف انتخاب کرده است.
وی با بیان اهداف این مراسم بزرگداشت گفت: این مراسم به منظور گرامیداشت از مقام کسانی است که در هدایتگری امت و پیوند روح و جان انسان ها با معبود و خالق هستی تلاش کرده اند و همت کردند تا این مشعل هدایت و پرچم سعادت برافراشته نگاه داشته شود و راه و یادشان این بزرگوارن زنده باشد و راهگشایی برای آیندگان شوند.
رونمایی از یادمان مرحوم آیت الله ربانی و مداحی یکی از ذاکرین اهل بیت(ع) ، از دیگر برنامه های این مراسم بزرگداشت بود.