۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۸ : ۰۴
وی در ادامه با اشاره به شاگردی مرحوم واعظ زاده نزد مرحوم آیت الله العظمی بروجردی زعیم حوزه علمیه در عصر خود گفت: مرحوم واعظ زاده بیش از ده سال در حلقه درس آیت الله بروجردی شرکت کرد و در تالیف و تدوین دانشنامه حدیثی (جامع الاحادیث الشیعة) در 26 جلد و تنظیم کتاب طبقات الرواة به ایشان کمک کرد.
شیخ صفار ادامه داد: مرحوم واعظ زاده همچون استاد خود آیت الله بروجردی از دقت بالایی در تعامل با احادیث منابع شیعه و سنی برخوردار بود و اهتمام فراوانی به بررسی احوالات روات و تنظیم طبقات آنها داشت و در این زمینه به نظرات علمای اهل سنت نیز به عنوان یکی از راه های شناخت اهداف و معانی روایات توجه داشت.
* آیت الله واعظ زاده زندگی خود را در راه وحدت و تقریب وقف نمود
وی خاطر نشان کرد: مرحوم واعظ زاده اهتمام به وحدت و تقریب را از استاد خود آیت الله بروجردی آموخت و زندگی خود را در این راه وقف نمود و در این مسیر از شعارپردازی به حرکت فکری و فقهی روی آورد و نظرات مفید و مؤثری در این زمینه مطرح کرد و از منتقدان مبالغه و بزرگ نمایی در اختلافات و تفاوت های اعتقادی و فقهی میان مذاهب به شمار می رفت.
این روحانی شیعه عربستانی تاکید کرد: آیت الله واعظ زاده به وحدت و تقریب به عنوان یک اصل غیر قابل بازگشت اعتقاد داشت و بر این باور بود که سهل انگاری و سستی در مساله وحدت جایز نیست و تألیفات زیادی در موضوع وحدت و تقریب از خود برجای گذاشت و علاوه بر این در مجالس علمی و نشست ها نیز موضوع سخنان او چیزی جز وحدت و تقریب نبود.
وی ادامه داد: مرحوم واعظ زاده هچنین مدیر بخش قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بود و در چاپ و نشر مهم ترین دستاوردهای علمی تاریخ اسلام در زمینه اعجاز ادبی و بلاغی قرآن کریم اشراف داشت و در این زمینه کتاب "فقه لغة القرآن و سرّ بلاغته" با نظارت ایشان چاپ و منتشر شد.
شیخ صفار گفت: مرحوم واعظ زاده خراسانی تمام وقت و نیروی خود را صرف تحقیق و خدمت به قرآن کریم نمود و ما از حوزه های علمیه و مجامع و مراکز دینی می خواهم از این عالم ربانی و تلاش های ایشان در زمینه خدمت به قرآن کریم و وحدت اسلامی، تجلیل به عمل بیاورند و در زمینه نشر افکار و اندیشه های ایشان در زمینه وحدت تلاش کنند، زیرا امت اسلام به چنین نظریه هایی در مبارزه با امواج فتنه طایفی و جریان های متعصب مذهبی نیاز دارد.
منبع:حوزه