۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۳۴ : ۲۲
وی در ادامه با اشاره به معنای لغوی و لفظی تاسوعا افزود: تاسوعا، "تَسعه" نیست بلکه اتصال و ظرفیت و توسعه دادن است، امام حسین(ع) در شب تاسوعا از دشمن، زمان میگیرد تا افرادی همانند حُر آماده شوند و ظرفیت ملحق شدن به یاران امام را کسب کنند پس عاشورا به تاسوعا نیاز دارد تا ظرفیت خود را برای معاشرت با امام حسین(ع) توسعه بدهد.
این استاد اخلاق با بیان اینکه فضای اربعین تاسوعای شیعیان در امر ظهور است، در بخش دیگری از سخنانش مطرح کرد:هر ساله به جمعیت زائران اربعین اضافه میشود به هرحال توسعه جمعیت شیعه در اربعین حسینی خود نقشی تربیتی و فرهنگی دارد و این امر لیاقت همنشینی با امام را فراهم میکند، عاشورا و تاسوعا ظهور اربعین است. این اربعین با اربعین سال ۶۲ و یا ۶۳ هجری متفاوت است چراکه در مسیر این پیاده روی زیارت صرف مطرح نیست بلکه باید در این مسیر اهل عالم و تمام زائران امام حسین(ع) را بشناسند چرا که اگر اهل عالم امام حسین (ع) را بشناسند، وقتی حضرت مهدی (عج) ظهور کند و بفرمایید که پسر حسین (ع) است همه او را میشناسند پس اربعین زمینه ساز ظهور است.
وی ادامه داد:اربعین تاسوعای مهدوی است، ما اگر میخواهیم زمینه ساز ظهور باشیم اکنون وقت آن است. اگر با خود میگوییم ما اگر در کربلا بودیم به کمک امام حسین(ع) میرفتیم اکنون باید برای امام زمان(عج) آماده حرکت و کمک باشیم، مگر میشود در پیاده روی اربعین شرکت کرد و نامی از امام زمان (عج) نبرد؟! اگر امروز برای امام زمان (عج) کاری نکنیم پس اگر در عاشورا هم بودیم برای امام حسین (ع) کاری نمیکردیم.
منبع:ایسنا