کد خبر : ۸۰۳۷۱
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۳
من زیب عرش کردگارم...

شعرخوانی کودک11ساله درشب شعرکوالالامپور

زینب فروزانفر دانش‌آموز یازده ساله مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) مالزی در مراسم «شب شعر آیینی عاشورا» در کوآلالامپور به قرائت شعر پرداخت که تحسین همگان را در پی داشت.

عقیق:مراسم «شب شعر آیینی عاشورا» در کوآلالامپور مالزی برگزار شد. علی محمد سابقی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، ضمن خیر مقدم به علاقمندان ادبیات آیینی عنوان کرد: معمولا فرهنگ‌های ریشه‌دار الگوهایی برای زندگی جامعه فراهم می‌کنند که هم در جهان‌بینی و نظام ارزش‌ها، و در هم سطوح خُردی همچون نرم‌ها و رفتارها و عادت‌های روزمره فردی و اجتماعی جلوه می‌کند.

وی در ادامه افزود: بنابراین، پایداری یک جامعه منوط به تداوم آن رفتارهای فرهنگی است. این نرم‌ها صرفاً در عرصۀ فکری و معرفتی نیست، بلکه بنیان‌های عاطفی و روحی و معنوی و عقلانی هم عمیقاً تحت تأثیر همین عرصه­‌ها قرار داشته و روح فرهنگی جامعه در آنها تجلی پیدا می‌کند.

سابقی اظهار داشت: اساسی‌ترین  محور عرصه فرهنگ شیعی، ماه محرم و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است و امام خمینی(ره) هم فرمود: این محرم و صفر است که اسلام را نگاهداشته است. در عزاداری ماه محرم است که«شیعه» در فرهنگ آن زندگی و آن را می‌سازد و واگویه، و تجربه می‌کند و به نسل‌‌های بعدی منتقل می‌کند.  به عبارت دیگر، عاشورا نقطه ثقل هویت شیعی، فرهنگ شیعی و ویژگی جامعه شیعی است.

وی با بیان اینکه از مهمترین ویژگیهای فرهنگ عاشورا، فراگیر بودن آن است که همه کس با هر ایده و مرام و منش و اعتقاداتی در آن حضور می‌یابد، افزود: همین ویژگی‌ها است که این فرهنگ را به دست خود مردم و بدون دخالت و حتی گاهی به رغم مخالفت سردمداران کفر و طاغوت پایدار و پویا و جاودان ساخته است.

هرکس درب دستگاه امام حسین(ع) را زده، ناامید برنگشته است. و به قول عارف نامدار ایرانی شیخ ابوالحسن خرقانی، راهش داده‌اند و از ایمان و عملش نپرسیده‌اند.

سابقی با تأکید بر اینکه حادثه کربلا، تمام جلوه‌های اعلای زیبایی را در خود جمع کرده است، توضیح داد: عاشورا آئین‌ه­ای دارد که تمام زوایا و اجزا و عناصرش قابل تماشا و عبرت گیری است. مقوله‌های اعتراض، بیداری، حماسه، رهایی و پایداری در آن در نهایت هنرمندی و به زیباترین وجه به تصویر کشیده شده است. در فرهنگ عاشورا و در دو طرف لشگر حق و باطل، همه چیز در اوج بی نهایت است.

وی افزود: در لشکر امام حسین (ع) اوج عزت، شرف، پایمردی، وفاداری، محبت، مقاومت، عبودیت، توکل، رضایت، جوانمردی، ایثار، فداکاری، و ... و در لشگر یزید هم اوج شقاوت، بی رحمی، ظلم و ستم، ناجوانمردی، ظلمت و تاریکی، بد عهدی، جهالت، بی وفایی، سفاکی، دنیازدگی، پستی و رذیلت، و هرچه صفات و حرکات و اعمال غیر انسانی که به ذهن انسان خطور می کند، است.

 

وی در پایان اضافه کرد: در پایدار ساختن و پویایی و تداوم فرهنگ حسینی و اهداف عاشورایی در طول تاریخ، شاعران و آیینی سرایان عاشورایی از دعبل و کمیت گرفته تا محتشم و نیری و... شاعران معاصر نقش مهمی داشته‌اند که در این نشست عاشورایی به برخی از این سروده‌ها گوش جان می‌سپاریم.

سپس سابقی دو قطعه شعر، سروده عمان سامانی و رضا اسماعیلی شاعر معاصر را قرائت کرد.

در ادامه اویسی از علاقمندان شعر و ادب فارسی، ضمن قرائت اشعاری از مرحوم قیصر امین پور با مضمون حادثه کربلا، ضمن بزرگداشت یاد این شاعر ارزشمند معاصر و استقبال از برگزاری برنامه‌های ادبی، بر تداوم این برنامه‌ها در مناسبت‌های خاص تأکید کرد.

قرائت شعری بلند و رجز گونه توسط دانش‌آموز یازده ساله مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) مالزی، زینب فروزانفر که با شور و حالی خاص اجرا شد برنامه بعدی بود که مورد تحسین همگان قرار گرفت.

ایها القوم ظلم من زیب عرش کردگارم /   زیب آغوش رسول و عرش حق را گوشوارم

علت ایجاد موجودات سر کاف و نونم  /  مقصد و مقصود حق از خلقت کون و مکانم

عالم اسرار سبحانم ز مبدا تا معادم  /  نغمتا للکافریینم، نعمتا للعالمینم

 من عذاب مشرکینم، من امان مؤمنانم / عاریت روحی است ازمن در بدن خلق جهان را

گرفتاریشان بخواهم با یک ایما می ستانم  /گرچه من حاکم به خلقم لیک محکوم خدایم

خواست حق بیند مرا امروز اندر خون تپان/ ورنه می‌شد آشکارا بر شما ای زشت کیشان

محمد علی طاهری از دانشجویان رشته تئأتر دانشگاه مالزی و از هنرمندان ایرانی مقیم این کشور نیز سروده‌هایی از اشعار خود را قرائت کرد:

در دشت پربلا /در ذهن همیشه ی کربلا/رفتی و ماندگار در دل/نوای تو/نینوای تو...

ای نام تو غرور/ای نام تو مردانگی و شور/ای نام تو حماسه و خونبارش و خروش/ای نام توحسین

همچنین زهره السادات موسوی نیز اشعاری از امام شافعی در خصوص محبت اهل بیت و حادثه کربلا و عاشورا با تشریح مفاهیم آن قرائت کرد :

بَرِئتُ إلَی المُهیمِنِ مِن أُناسٍ / یَرَونَ الرَّفضَ حُبَّ الفاطِمیّه

إذا ذکروا عَلیّا أو بَنیه/ أفاضوا بالرّوایات الولیّه

عَلی آل الرّسُول صلاة رَبی/وَ لَعنتُه لتلکَ الجَاهلیّه

خانم قهرمانی از علاقمندان شعر و ادب فارسی و دبیر ادبیات مجتمع آموزشی امام خمینی (ره) کوالالامپور نیزبا انتخاب اشعاری از شعرهای آیینی موجود در کتب تخصصی دبیرستانی، اشعاری از شاعر معاصر علی معلم دامغانی را قرائت کرد. 

این فصل را با من بخوان، باقى فسانه است /این فصل را بسیار خواندم، عاشقانه است

هفتاد باب از هفت مُصحَف برنبشتم /این فصل را خواندم، ورق را درنبشتم

 

همچنین ثمین عالمی دانش آموز دبیرستان امام خمینی (ره)کوالالامپور نیز دلنوشته‌ای با موضوع «اربعین آغاز است» را برای حاضران قرائت کرد:

بنا به این گزارش این برنامه با ارائه فراخوان ارسال آثار خود یا منتخب اشعار شاعران با عنوان شب شعر آیینی عاشورا توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی برگزار شد.

پس از انتشار فراخوان و اطلاعیه، اشعار و قطعات مختلفی توسط علاقمندان از مالزی و حتی شهرهای مختلف ایران همچون نیشابور و قم و تهران برای این رایزنی ارسال گردید که برخی از اشعار ارسالی نیز در این برنامه قرائت شد.

منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین