پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۰۴:۵۲

۱۳۹۵/۰۷/۲۲
حجت‌الاسلام مطهری مطرح کرد

پیشنهاد تأسیس رشته «امام شناسی»

مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) گفت: در هیچ جای جهان اسلام یک رشته‌ای به نام پیامبر یا امام شناسی نداریم در حالی‌ که جا دارد ابعاد سیره رسول‌الله(ص) و اهل‌بیت ایشان را بهتر بشناسیم که زمینه تحقق اهداف حسینی است.
کد خبر : ۷۹۴۱۱
عقیق:حجت‌الاسلام حمیدرضا مطهری مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) در گفت‌وگویی درباره اهداف قیام امام حسین(ع) عنوان کرد: نکته‌ای که این روزها به نظرم لازم است مورد توجه قرار بگیرد کم توجهی به اهداف سیدالهشدا(ع) در مجالسی است که در ایام محرم و سایر ایام سال به منظور اقامه عزای حسینی برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: آنچه در قیام امام حسین(ع) باید برای ما اهمیت داشته باشد اهداف امام برای این شهادت و قیام است. اگر مجالس ما چنین نگاهی داشته باشند به نفع ماست درحالیکه یک سری موارد دیگر برای جذب جوانان صرفا برای ایجاد حزن و اندوه بیشتر و گریستن باب شده که البته آنها هم مهم است اما اهداف خاص امام طور دیگری بود و توجه صرف به این حزن و اندوه و سایر جذابیت‌های ما از اهداف اصلی دور می‌کند.

حجت‌الاسلام مطهری، اصلاح امت رسول الله(ص) را مهمترین هدف قیام امام حسین به شمار آورد و گفت: ایشان تلاش کردند که جامعه را به سیره پیامبر و علی(ع) بازگردانند، اگر سیره پیامبر(ص) را بتوانیم در جامعه اجرایی کنیم، موفق خواهیم بود. این سیره چه چیز بوده که آنقدر اهمیت داشته است؟ امام حسین نه تنها حاضر بوده خود را فدا کند، بلکه طفل شیرخوارش را فدا کرده و سایر خاندانش نیز به اسارت رفتند.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد جامعه آرمانی دیگر هدف سیدالشهدا برای این قیام بود، گفت: بنابراین ایشان می‌خواستند سیره پیغمبر را در راستای تحقق یک جامعه آرمانی الهی پیش بگیرند.

مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) اظهار داشت: واقعیت این است که نه فقط در عرصه فرهنگ بلکه در سایر عرصه‌ها برای تحقق اهداف قیام عاشورا کار خاصی نکرده‌ایم. ما در هیچ کجای جهان اسلام یک رشته‌ای نداریم که به پیامبر شناسی و امام شناسی بپردازد، جدیدا برخی مراکز قم رشته تاریخ اهل بیت(ع) را آن هم به عنوان یک گرایش ایجاد کردند، درحالیکه جا دارد ابعاد سیره اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) را بهتر بشناسیم.

وی در ادامه افزود: دانشگاه‌های جهان اسلام رشته‌های علوم قرآن، تاریخ اسلام و  مشابه آن را دارند اما هیچکدام از اینها در رشته مشخص تاریخ، دو واحد به پیامبر و امام اختصاص نداده‌اند. وقتی می‌گوییم سیره پیامبر این ظرفیت را دارد که جامعه آرمانی در جهان ایجاد کند چطور می‌توان این ظرفیت را در دو واحد به جامعه شناساند، این باید حداقل به عنوان یک رشته یا یک گرایش در رشته مطرح بشود تا بتواند به جامعه هدف بشناساند و بنابراین کار یک نفر و یک مرکز نیست. چنین چیزی همت جهان اسلام را طلب می‌کند تا اجرایی شود.

حجت‌الاسلام مطهری اظهار داشت: اگر من بگویم یک کاری در پژوهشکده انجام می‌دهم و دیگری هم کار دیگری بکند، اینها همه کارهای موازی است و عملا کار درخوری که پاسخگوی نیاز مخاطبان باشد، انجام نمی‌شود.

منبع:فارس

گزارش خطا

ارسال نظر