کد خبر : ۷۷۱۰۳
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۳

خلق رضوی، برگرفته از خلق عظیم نبوی

هر انسانی نیاز به الگو و اسوه دارد و اگر چنین لزومی وجود نداشت، خدا رسول‌الله (ص) را به عنوان اسوه حسنه معرفی نمی‌کرد که از ویژگیهای این اسوه حسنه، بهره‌‎مندی از «خلق عظیم» است.
عقیق: حجت‌الاسلام سعیدی‎آریا، مدرس حوزه علمیه در گفت‌وگویی با اشاره به لزوم الگوبرداری از برترین الگوهای الهی در تمام ابعاد زندگی گفت: اهل‌بیت (ع) تالی تلو رسول‌الله (ص) هستند و خلق عظیم ایشان نیز به ارث برده‎اند. ابراهیم بن عباس درباره ویژگیهای رفتاری امام رضا (ع) اینگونه نقل می‌کند: «و لا رایته شتم احدا من موالیه و ممالیکه قط، و لارایته تفل قط، و لا رأیته یقهقه فی ضحکه قط، بل کان ضحکه التبسم»، هیچگاه ندیدم امام رضا (ع) یکی از غلامان و بردگان خود را دشنام دهد، هیچگاه ندیدم آب دهان خود را بیندازد و خنده قهقهه از او ندیدم، بلکه خنده‌اش تبسم بود. (عیون اخبارالرضا، ج2، ص 184)

وی افزود: این سیره رفتاری امام رضا (ع) در این برهه از زمان با توجه اینکه برخی زراندوزان در فضاهایی متفاوت‌‎تر از دیگران زندگی می‌کنند، برترین الگوست تا بهانه‌ای باشد که خودمان را در ابعاد مختلف زندگی شبیه به این انوار عرشی کنیم.

این مدرس حوزه با اشاره به اینکه امروزه سیره رفتاری و کلامی اهل‌بیت (ع) در زندگانی‌مان بسیار کمرنگ شده است، گفت: چقدر خوب است تنها توجهی به سیرۀ رفتاری آن بزرگواران در قبال موضوعات مختلف داشته باشیم و ببینیم آنان که برای هدایت ما انسانها فرستاده شدند، چقدر مقید به مسائل دینی حتی در موراد جزئی بودند.

حجت‌الاسلام سعیدی‎آریا با بیان این مطلب که تعریف از خلق و خو و ویژگیهای امام رضا (ع) منحصر به شیعیان نیست، اظهار کرد: ابن ابی‎الحدید معتزلی از علمای بزرگ اهل‎سنت، علی بن موسی الرضا (ع) را اینگونه وصف می‌کند: «او داناترین، با سخاوت‌‎ترین و بزرگوارترین مردم از جهت اخلاق و رفتارها بوده است». خلق امام رضا (ع) آنقدر جاذبه داشت که حتی کسانی که حضرت رضا (ع) را به عنوان امام قبول نداشتند، اینگونه از صفات ایشان یاد می‌کنند.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین