کد خبر : ۷۲۸۲
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۰

آداب مهم پیش از خوابیدن در زندگی فاطمه(س)

در اسلام خواب فقط برای استراحت نیست بلکه خواب برای خواب دیدنهای معنوی و ایجاد ارتباط بین شخص مؤمن با خداست.

عقیق: در اسلام همه حرکات و سکنات و تمامی رفتارهای انسان قانونمند و دارای آداب خاص و مشخص است و هر مسلمان باید با آشنائی کامل به آداب مختلف در زندگی خود تلاش کند همه رفتارهای خود را تحت یک انضباط دینی درآورد.

در اسلام خواب فقط برای استراحت نیست بلکه خواب برای خواب دیدنهای معنوی(1) و ایجاد ارتباط بین شخص مؤمن با خداست.

در روایات دینی در مورد خواب آمده است:

قال رسول اللّه(ص): رُؤْیَا الْمُؤمِنِ تَجْری مَجْری کَلامٍ تَکَلَّمَ بِهِ‏الرَّبُ عَبْدَهُ.(2)

خواب دیدن مؤمن همانند سخنی است که خداوند با بنده‏اش دارد

به همین دلیل خواب دیدن در اسلام دارای آداب گوناگونی است که باید تعلیم گرفت و به آن عمل نمود تا در تربیت ما مؤثر واقع شود.

بطور نمونه خوابیدن با طهارت و وضو و رو به قبله خوابیدن و گفتن تسبیحات حضرت زهرا(س)،  مسواک بالای سر قرار دادن، وصیت نامه خود را آماده داشتن و زیر سر نهادن و از جمله زبان را به اذکار الهی مشغول داشتن بخشی از این آداب است.

در همین زمینه، فاطمه(س) به سفارش و تعلیم پدر اذکاری را قرائت می‏نمودند.

از حضرت زهرا(س) روایت شده است:«حضرت رسول به خانه‏ام تشریف آورد در حالی که من بستر خود را برای خوابیدن پهن کرده بودم. فرمود: ای فاطمه! هیچ‏گاه پیش از آنکه چهار کار انجام داده باشی، نخواب! قرآن را ختم کنی، پیامبران را شفیع خود قرار دهی، مؤمنان را از خود خشنود سازی، و حج و عمره انجام دهی. این مطلب را فرمود و مشغول نماز خواندن شد. من صبر کردم تا اینکه نمازش تمام شد، عرض کردم: یا رسول‏اللَّه! به چهار کار دستور دادی که در این حال توان انجامش را ندارم! رسول خدا(ص) تبسم کرده فرمود: هر گاه سوره قل هو اللَّه احد را سه مرتبه بخوانی، مانند آن است که قران را ختم کرده‏ای. و هر گاه بر من و بر پیامبران پیش از من درود بفرستی ما شفیعان تو در روز قیامت خواهیم بود و هرگاه برای مؤمنان استغفار کنی همه از تو خشنود خواهند شد و هر گاه سُبْحانَ اللَّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا اِلهَ اِلاّ اللَّهُ وَاللَّهُ اَکْبَرْ را بخوانی حج و عمره انجام داده‏ای.»(3)

 

پی نوشت ها:

1_(به کتاب رؤیا از نظر دین و روانشناسی از محمد رضا رضوان طلب مراجعه شود.)

2_(رؤیا از نظر دین و روانشناسی، ص129)

3_(فاطمه زهرا(س) شادمانی دل پیامبر،ح75)

211008



ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین