۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۵ : ۱۷
- انسان برای پیوستن به وجود خدا نیاز به برنامه دارد و هر کسی هم این برنامه را نمی داند ، انسان ها برنامه زندگی روزمره خودشان را هم نمی دانند ، معمولا مجالس شورا و مصلحتی کشور های عالم نمی توانند دقیقا آنچه را که نیاز دارند بفهمند به شهادت اینکه دائما قانون وضع می کنند و پس از مدت زمانی همان قانون را عوض می کنند که نشان می دهد به درستی تشخیص نداده اند و از طرفی همانطور که به همراه هر وسیله ای یک کتابچه راهنما است که توسط سازنده آن نوشته شده است ، فقط خالق انسان که از نیازها و احتیاجاتش مطلع است می تواند برنامهای به نام دین و کتابی را به نام قرآن به وسیله پیامبر اکرم در اختیار بشر قرار دهد تا به هدف شایسته خودش برسد.
- این برنامه بدون مجری و اجرا فایده ای ندارد و همانند نسخه ای است که بدون عمل به آن هیچ خاصیتی ندارد که در اینجا ، اجرا به معنای مقام امامت است . در نتیجه بهترین سبک زندگی برای کسانی که مسلمان هستند و هدفشان عمل به فرامین اسلام ناب محمدی است ، آموختن درس های قرآن کریم و ائمه اطهار علیهم السلام است.
-از طرفی فرهنگ که مثل آب و هواست عبارتست از آداب و رسومی که در زندگیمان حاکم است و قدرتها برای اینکه بتوانند به معنای واقعی کلمه بر کشوری سلطه پیدا کنند به وسیله فرهنگ این کار را انجام می دهند یعنی اگر قدرتی بتواند فرهنگ و باورها و اعتقادات و آداب و رسوم و عادات و زبان و خط خویش را در ملت دیگری نفوذ بدهد، بر آن ملت مسلط است که بر همین اساس ما نباید روش زندگی خود را از دیگران تقلید کنیم بلکه آنچه که جا دارد انسان فرا بگیرد و اگر لازم بود، از آن تقلید کند، عبارت است از طریق هدایت؛ «صراط الّذین انعمت علیهم» راه کسانی که به نعمت الهی واصل و نائل شدهاند؛ که باید از آن تبعیت و پیروی کرد.
-ابوسعید خدری گوید : روزی از روز ها علی علیه السلام از
خواب قیلوله برخاسته فرمودند: ای فاطمه آیا در خانه چیزی یافت می شود که
بتوان آن را به عنوان ناهار صرف نمود؟
فاطمه علیها السلام فرمودند :
سوگند به ذاتی که پدرم را به منصب نبوت گرامی داشت ، من دو روز است که چیزی
نخورده ام و آنچه که در منزل یافت می شد به شما و حسنین خورانیده ام .
حضرت فرمودند : ای فاطمه ، چرا مرا آگاه ننمودی تا برای شما خوراکی فراهم آورم ؟
فاطمه سلام الله علیها فرمودند : من از خدای خود شرم دارم که تو را مکلف
به کاری کنم که توانائی بر انجامش نداشته باشی .. (منبع:اصول کافی و بحار
الانوار )
در زندگی به سبک صدیقه طاهره سلام الله علیها مقصود از آوردن بخشی از این روایت مفصل این عبارتست که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمود :من از خدای خود شرم دارم که تو را مکلف به کاری کنم که توانائی بر انجامش نداشته باشی.
این جمله ملاک خوبی برای بانوان مسلمان است که همسرشان را به کارهایی که از توانشان خارج است مکلف نکنند و بر آنها سخت نگیرند .
مگر می شود زنی از روی چشم و هم چشمی و ... به همسرش بر خرید کالایی اصرار
ورزد که از توان وی خارج است و خود را محب حضرت زهرا سلام الله علیها
بداند ؟ مگر این زن نمی داند که شخصیت اخلاقی و شخصیت رفتاری انسان باید
دارای آنچنان استحکامی باشد که جاذبههای گوناگون و فریبنده نتواند آن را
تحت تأثیر قرار بدهد؟
پی نوشت:
تابش کوثر
منبع:تسنیم