۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۰ : ۲۲
در همین راستا موسسهی "تربیت مبلغان دینی وارث الأنبیاء" وابسته به آستان مقدس امام حسین (علیه السلام) پذیرای جوانان متقاضی تحصیل در مجموعه حوزوی موسسه است.
آستان مقدس امام حسین (علیه السلام) پیش از این نیز از متقاضیان تحصیل در علوم دینی و کسب آمادگی برای تبلیغ خواسته بود فرمهای ثبت نام را تکمیل کرده و از طریق ایمیل ارسال نمایند یا حضوری به دفتر موسسه تربیت مبلغان وارث الأنبیاء تحویل دهند.
اداره موسسه وارث الأنبیاء همچنان از جوانان عراقی ثبت نام به عمل می آورد، اما سایت رسمی این موسسه در خصوص طلاب دانشجویان خارجی نوشت بزودی اطلاعیه ثبت نام دانشجویان غیر عراقی از کشورهای عربی و آفریقایی منتشر خواهد شد.
شمار متقاضیان تاکنون به 50 نفر رسیده که علوم دینی و حوزوی را با شیوه نوین و گسترده آموزش می بینند.
طبق گفتهی این اداره، پذیرش نهایی طلاب منوط به بررسی مدارک ارسالی و تایید علمای دینی است.
پیشینه حوزه علمیه کربلا
کربلا پس از قیام امام حسین(ع) همواره مورد توجه شیعه بوده است. با افزونی شمار زائران ، برخی در کنار آرامگاه سیدالشهدا سکنی گزیدند و شهر کربلا رونق گرفت. همچنین کربلا پذیرای عالمان و دانشجویان علوم دینی از کشورهای مختلف گشت. با تأسیس شهر کربلا بر اثر سکونت شیعیان در کنار مرقد امام حسین(ع) ، عالمان دینی به مرور در این شهر سکنی گزیدند و مدارس دینی ساخته شدند. پس از سقوط اصفهان به دست محمود افغان با مهاجرت علمای ایران به کربلا، حوزه کربلا محل منازعه بین اخباریان و اصولیان بود. با مهاجرت محمد تقی شیرازی به کربلا، حوزه این شهر رونق گرفت و او فتوای مشهور خود علیه استعمارِ انگلیس را از حوزه علمیه کربلا صادر کرد.
حوزه علمیه کربلا دوره های مختلف و فراز و فرودهای متفاوتی را پشت سر گذاشته است. در شرایط کنونی حدود 1000 طلبه در بیش از 10 مدرسه علمیه مشغول به تحصیل هستند.
در کربلا آستان های مقدس حسینی و عباسی دارای مدارس علمیه بوده و سایر مدارس علمیه به علما و مراجع وابسته است. از جمله مدارس علمیه کربلا می توان به مدرسه امام حسین(ع)، مدرسه القائم(عج)، مدرسه امام صادق(ره)، مدرسه ابن فهد حلی(ره) و مدرسه امام خمینی(ره) اشاره کرد.
منبع:حوزه