۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۵۶ : ۱۸
ایشان با اشاره به اینکه زندگی سلمان فارسی به سه دوران تقسیم بندی می شود، گفتند: دوران نخست، دوره جستجوگری سلمان و عشق به ظهور پیامبر آخرالزمان است.
معظم له افزودند: سلمان در دوران دوم زندگانی خود خدمت رسول اکرم(ص) رسید و در محضر آن حضرت، آن همه علوم و دانش آموخت و درجاتش از جهات مختلف ارتقا یافت.
این مرجع تقلید یادآور شدند: دوران سوم حیات سلمان فارسی نیز بعد از رحلت رسول اکرم و بخش استانداری مدائن می باشد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه سلمان فارسی در دوره نخست حیات خود در آئین زرتشت بود، گفتند: روزی سلمان به کلیسا رفت و مجذوب آئین مسیحیت شد و با وجود اینکه از سوی خانواده خود زندانی شد حاضر به پذیرش آتش پرستی نشد؛ شبی بر اثر اعجازی همراه با کاروانی به شام رفت و بعد از آنجا به دنبال نور پیامبر آخرالزمان شتافت؛ سلمان در ادامه برده شد، اما عشق به پیامبر آخرالزمان تمام وجودش را تسخیر کرده بود.
ایشان افزودند: سلمان در ادامه این مسیر، پیامبر(ص) را یافت و به آئین اسلام شتافت و رسول اکرم اسم روزبه جوان را سلمان نامید.
معظم له با اشاره به پیام های بخش نخست دوران زندگانی سلمان فارسی، گفت: انسان باید عقل خود را حاکم کند و استقلال داشته باشد و اگر همه نیز از بی راهه می روند، او به حق و منطق گرایش داشته باشد و مقلد این و آن نباشد.
این مرجع تقلید افزودند: سلمان فارسی، بردگی کشید، اما دست از حقانیت و عقلانیت برنداشت و همواره به سوی عشق و محبوب خود حضرت رسول اکرم حرکت کرد.
امروز دنیا به سوی مادی گری حرکت می کند
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه امروز دنیا به سوی مادی گری حرکت می کند، گفت: نباید از اینکه دارای نظام مذهبی به تمام معنا هستیم، وحشتی در دنیا داشته باشیم.
معظم له با اشاره به اینکه سلمان فارسی در بخش دوم طول زندگانی خود در محضر پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) علوم زیادی را آموخت، گفتند: رسول اکرم(ص) درباره علم و دانش سلمان می فرماید «او دریایی است که عمقش ناپیداست و گنجی می باشد که هرقدر از آن بردارند پایان نمی یابد و سلمان از ما اهلبیت است و حکمت و دانش از زبان او فرو می ریزد».
ایشان افزودند: امام صادق(ع) نیز در حدیثی فرمودند سلمان فارسی علوم اولین و آخرین را دریافت کرد و دریایی می باشد که نهایتش ناپیداست.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به پیام های دوران دوم زندگانی سلمان فارسی، گفتند: انسان هنگامی که استاد خوبی را پیدا می کند باید از علم و دانش معلم خود استفاده کند؛ جوانان پیش از انقلاب نمی توانستند مبانی اسلام را به درستی فرا بگیرند اما بعد از انقلاب پژوهشگاه های زیادی ایجاد شده و کتاب های گوناگونی نشر یافته است که باید قدردان آنها بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه جنگ خندق از خطرناک ترین غزوه های زمان رسول اکرم(ص) بود، گفتند: سلمان فارسی با ارائه ایده کندن خندق در پیروزی مسلمین نقش جدی داشت.
معظم له با اشاره به دوران سوم زندگانی سلمان فارسی، گفت: سلمان فارسی از جمله کسانی بود که بعد از رحلت رسول اکرم(ص) به امیرالمومینن(ع) وفادار ماند و دست از دامان حضرت علی(ع) نکشید.
این استاد خارج فقه حوزه با اشاره به اینکه ایران استانی از استان های اسلام شده بود و مدائن در سال 16 هجری فتح شد، گفتند: اسلام شر نظام ساسانی که دیکتاتور و طرفدار نظام طبقاتی بود را از ایران برچید.
پاسخ به یک شبهه
این مرجع تقلید در پاسخ به شبهه ای مبنی بر اینکه آیا مسلمانان پذیرش دین اسلام را بر ایرانیان تحمیل کردند، گفتند: سالیانی بعد از فتح ایران، آتشکده ها روشن بود و مردم بعد از آشنایی با اسلام، آتشکده ها را خاموش کردند و اسلام تحمیلی بر پذیرش دین بر ایرانیان نداشت.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه تصریح کردند: لشکرکشی از سوی سربازان اسلام به شهرهای مختلف ایران صورت نگرفت، چرا که خود آنها معتقد بودند اسلام راه نجات می باشد.
ایشان افزودند: سلمان فارسی از سال 19 تا 36 هجری بر مدائن استانداری می کرد و بخش اعظم گرایش ایرانیان به مکتب اسلام و اهلبیت(ع) مرهون این دوران است.
معظم له با اشاره به اینکه سلمان فارسی سوار بر مرکبی ساده و بدون محافظ و گروهی به مدائن برای استانداری عازم شد، گفتند: سلمان زندگی بسیار ساده ای در مدائن داشت و از حضور در کاخ سفید مدائن نیز خودداری کرد و مردم متوجه شدند تجمل پرستی در اسلام جای ندارد.
پیام زندگی سلمان فارسی در دوران استانداری اقتصاد مقاومتی است
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه پیام زندگی سلمان فارسی در دوران استانداری اقتصاد مقاومتی است، گفتند: زندگی سلمان نشان داد حتی استاندار و مرکز حکومتی می تواند ساده و بدون تشریفات باشد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه تامین زندگی ساده کار آسانی است، گفتند: نباید خیال کرد بعد از برجام یک مرتبه مشکلات کشور از بین می رود؛ این اقتصاد مقاومتی که رهبری تاکید کردند باید اجرایی شود.
ایشان افزودند: هنگامی که در زندان 15 خرداد به همراه آقایان مطهری و فلسفی و هاشمی نژاد بودیم فشار زیادی به ما برای تغذیه می آوردند، اما به دلیل شرایط دوران طلگی بر ما سخت نگذشت.
کشور به سمت زندگی ساده و اقتصاد مقاومتی حرکت کند
معظم له با تاکید بر اینکه باید کشور به سمت زندگی ساده و اقتصاد مقاومتی حرکت کند، گفتند: امروز اسم نظام و جمهوری اسلامی در همه جای دنیا می درخشد و اگر ما اهمیت نداشتیم دشمنان آنقدر نام ما را نمی بردند.
این مرجع تقلید بر لزوم حل مشکلات اقتصادی کشور تاکید کردند و گفتند: زندگی و سیره سلمان فارسی در دوران استانداری برای رئیس جمهور و وزیران و مقامات کشور درس بزرگی است.
منبع:حوزه