کد خبر : ۶۷۶۲۸
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۸

مهم‌ترین میراث حضرت محمد برای مسلمانان

حجت الاسلام میرلوحی گفت: از محوری‌ترین سوالاتی که لازم است در ایام پایانی ماه صفر به آن فکر کنیم این است که مهم‌ترین مساله راجع به پیغمبر اکرم(ص) چیست؟
عقیق:در آستانه فرا رسیدن روز رحلت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص)، حجت الاسلام محمدحسین میرلوحی، کارشناس و پژوهشگر امور مذهبی در یادداشتی برای باشگاه خبرنگاران به طرح سؤالی در خصوص مهمترین و محوری‌ترین میراث نبی‌اکرم(ص) برای مسلمانان و تشریح آن پرداخته است.

بسم الله الرحمن الرحیم

مهمترین مساله راجع به پیغمبر اکرم(ص) چیست؟

فرصت‌های تعطیلی که قانون گذار حکیم ما برای ایام مختلف مذهبی تدبیر کرده است قطعا هدفمند و با حکمت بوده است. یکی از ابعاد این تعطیلی‌ها در اواخر ماه صفرالمظفر و فرصتی است تا توجهی دوباره در زندگانی نبی بزرگوار اکرم، حضرت محمد(ص) داشته باشیم. از محوری‌ترین سوالاتی که لازم است در این ایام به آن فکر کنیم این است که مهم‌ترین مساله راجع به پیغمبر اکرم(ص) چیست؟

ممکن است برخی بگویند توحید مهمترین امریست که پیامبر اکرم (ص) با خود برای ما آورده‌اند: چرا که قرآن می‌فرماید  «ان الشرک لظلم عظیم» و نیز می‌گوید تنها گناهی که در قرآن پیامبر(ص) مورد مغفرت واقع نمی‌شود شرک است.

برخی دیگر ممکن است در پاسخ بگویند، اخلاق: مساله اخلاق‌مداری خیلی مهم است پیامبر هم فرمودند: قَالَ: إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ ‏مَكَارِمَ‏ الْأَخْلَاق. ‏(بحار/68/382) یعنی «به‌راستی که من مبعوث شدم تا شرافت‌های اخلاقی را کامل و تمام کنم». جامعه بدون اخلاق هیچ نیست و پیامبر تمام هدف خود را در اخلاق خلاصه کردند.

شاید هم عده‌ای بگویند نماز مهمترین هدیه‌ای است که ایشان از جانب خداوند آورده‌اند چرا که فرمودند «موضع الصلوة من الدین کموضع الرأس من الجسد» (کنز العمال ، ج 7، حدیث 18972) موضع نماز در دین مانند سر به پیکر است.

اما من فکر می‌کنم مهمترین مساله راجع به پیامبر اکرم مساله ولایت و امامت است، اگر نقطه ابتدایی و انتهایی نبوت پیامبر را ببینیم می‌توان بخوبی این مساله را درک کرد. چرایی این مساله هم روشن است چون در ابتدای امر رسالت نبی مکرم اسلام پراهمیت‌ترین بحث را مطرح کردند و در مرحله رحلت نیز چنین است.

در اولین روز علنی کردن دعوت به اسلام در یوم الانذار آن‌چنان که تاریخ شیعه و سنی نقل کردند ولایت امیرالمومنین علیه السلام مطرح شد و در آخرین ساعات حیات پیامبر نیز سفارش به همین مساله شده است.

چرا ما این مساله را در مقایسه با توحید مهمتر می‌دانیم؟ قرآن می‌فرماید چنانچه از مشرکین بپرسید خالق آسمانها و زمین کیست می گویند الله! فلذا مساله اولویت دار نسبت به اصل توحید راه صحیح شناخت توحید است و ما در زیارت جامعه کبیره داریم «السلام علی محال معرفه الله» سلام بر شما اهل بیت کسانی که محل شناختن خدا هستید.

 اخلاق یک مساله مهم است اما اگر روح ولایی از آن خارج شود کار بجایی می‌رسد که یکسری انسانهایی که خود را متخلق ! و عاقل! می‌دانند همجنس‌بازی را ضداخلاق نمی‌شمارند. اخلاق اگر مهمتر باشد ما به علی بن ابیطالب انسان خشن و جنگجو می‌گوییم، کما اینکه در محافل اخلاق سکولار مطرح است.

و در مورد اهمیت بیشتر ولایت نسبت به نماز و اساساً عبادات توجه خوانندگان را به این روایت شنیدنی جلب می‌کنم: جناب خوارزمی که از علماء بزرگ أهل سنت است و بزرگان أهل سنت بر وثاقت و اعتبارش صحه گذاشته‌اند، روایتی را نقل می‌کند از نبی مکرم (صلی الله علیه و‌‌ آله) که فرمودند: «یا علی! لو أن عبدا عبد الله عز وجل مثل ما قام نوح فی قومه و کان له مثل أحد ذهبا فأنفقه فی سبیل الله و مد فی عمره حتی حج ألف عام علی قدمیه، ثم قتل بین الصفا و المروة مظلوما، ثم لم یوالک یا علی، لم یشم رائحة الجنة و لم یدخلها».

یا علی! اگر بنده‌ای عبادت کند خدای عزوجل را به اندازه عمر نوح و به اندازه کوه أحد طلا داشته باشد و در راه خدا انفاق کند و به قدری عمرش طولانی شود که هزار بار پیاده به مکه رود و عمل حج انجام دهد، بعد هم در بین صفا و مروه در راه خدا مظلومانه شهید شود، ولی ولایت تو را نداشته باشد یا علی، بوی بهشت به مشامش نخواهد رسید و وارد بهشت هم نخواهد شد.(المناقب للموفق الخوارزمی، ص 68 ـ ینابیع المودة لذوی القربی للقندوزی، ج 2، ص 293)

منبع:باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین