کد خبر : ۶۶۹۲۴
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۲

بهترین خطاکاران در درگاه خدا!

اگرچه خطا و گناه در درگاه الهی عقوبت هایی دارد و آثار سوئی را به زندگی انسان متحمل می کند اما هستند خطاکارانی که نزد خدا بهترین اند.
عقیق:اگرچه خداوند انسان را از گناهان برحذر داشته و او را در این باره نهی و انذار می کند اما در صورت بروز خطا و اشتباه باب توبه را پیش رویش قرار داده تا انسان به واسطه گناهان از خداوند فاصله نگیرد.
چنانکه در آیه 222 سوره مبارکه بقره بیان شده است: «همانا خداوند توبه گران و پاكيزگان را دوست مى دارد».
پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: «همه آدميان خطا مى كنند و بهترين خطاكاران توبه كنندگانند.»
ایشان همچنین می فرمایند: «هر آينه شادى خداوند از توبه بنده خود بيشتر است تا شادى نازايى كه بچّه مى آورد و گم كرده اى كه گمشده خود را مى يابد و تشنه اى كه به آب مى رسد.»
و از رسول خدا (ص) است که: «گناهکاری که به رحمت خدا امیدوار است از عابد مایوس به درگاه  خدا نزدیکتر است.»
امیرمومنان امام علی (ع) می فرمایند: «توبه دل ها را پاك مى كند و گناهان را مى شويد.»
مولای متقیان امام علی (ع) همچنین فرموده اند: «عجب دارم از کسی که نااامید می شود از رحمت خدا و محو کنندگان گناهان با او است.»، پرسیدند: چه چیزی است محوکنندگان گناه؟ فرمودند: «استغفار.» 
امام باقر (ع) نیز فرموده اند: «از جمله محبوبترين بندگان نزد خداوند، گنهكار توبه گر است.»
اگرچه خداوند برای انسان باب توبه را گشوده است، اما پذیرش توبه هم زمانی دارد و می رسد وقتی که دیگر توبه انسان از جانب خداوند پذیرفته نمی شود.
چنان که خداوند در آیه 18 سوره مبارکه نساء می فرماید: «كسانى كه كارهاى زشت مى كنند و چون مرگشان فرا مى رسد مى گويند كه اكنون توبه كرديم و نيز آنان كه كافر بميرند، توبه ندارند».
پیامبر اکرم (ص) نیز فرموده اند: «.خداوند متعال توبه بنده را، پيش از آن كه به جان كندن افتد، مى پذيرد.»
امام صادق (ع) با دست خويش به گلوى مباركشان اشاره كردند و فرمودند: «هر گاه جان به اين جا برسد عالِم [راهى به] توبه ندارد. آن گاه اين آيه را تلاوت كردند: «همانا توبه بردن به درگاه خدا براى كسانى است كه نادانسته بد مى كنند».
ایشان همچنین می فرمایند: «زمين از حجّت تهى نمى ماند، مگر چهل روز پيش از روز رستاخيز. و چون حجّت برداشته شد، درهاى توبه بسته مى شود و آن گاه، ايمان آوردن كسانى كه تا آن زمان ايمان نياورده باشند سودى ندارد.»
و از حضرت باقر (ع) است: «کسی که از گناه کردن توبه می کند همانند کسی است که گناه ندارد. و کسی که در گناه کردن اسرار ورزد و در گناه بماند ولی آمرزش و بخشش از خدا خواهد مانند مسخره چی است.»


پی نوشت ها:
بحارالانوار
کافی
نهج الفصاحه
میزان الحکمه
منبع:قدس
211008

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین