۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۵۷ : ۱۱
محتشم کاشانی با ترکیببند ارجمند خود روحی تازه در کالبد مرثیه سرایی دمید و جوششی در دلها پدید آورد. او به مرثیه سرایی در ادب فارسی اعتبار بخشید و تاثیری شگرف از خود برجای گذاشت.
از بدو سرایش این ترکیب بند بسیاری از بهترین شاعران پارسیگوی به استقبال محتشم رفته و آثاری تابناک پدید آوردند و چنین شد که سنگ بنای او در ادب پارسی معموره ای شگف سر بر کشید.
از آنجا که چهارده قرن از شهادت امام حسین (ع) میگذرد از همان ابتدا تا به امروز شاعران بسیاری در این سوگ عظیم شعر سرودهاند که پس از محتشم کاشانی شاعرانی در استقبال از ترکیببند مشهور او برای این سوگ در قالب ترکیببند شعر سرودهاند.
در این مجموعه 547 صفحهای اشعاری از وحشی بافقی، حزین لاهیجی، وصال شیرازی، وقار شیرازی، نیّر تبریزی، طرب شیرازی، صغیر اصفهانی، امیری فیروزکوهی، مشفق کاشانی سیدعلی موسوی گرمارودی، بهاءالدین خرمشاهی و ... آورده شده است.
کتاب «محتشم نامه»به همت مهدی امین فروغی در یک هزار و دویست نسخه با قیمت 43 هزار تومان از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی راهی بازار کتاب شده و میتواند مور استفاده علاقهمندان به شعر عاشورایی و محققان این حوزه قرار بگیرد.
منبع:فارس