۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۵ : ۱۲
وی در ادامه افزود: این مردم عاشق اهل بیت (ع) یک مرتبه سر از تن پیامبر (ص) و یارانش جدا کردند، کودکان خردسال ایشان را سیلی زدند، بر ابدان مطهر آنها با اسب تاختند، بنابراین قساوت نسبت به شخصیتهای مهم مذهبی که در هر دورهای مورد احترام بودند، ناشی از چیست؟ ایجاد چنین سؤالاتی مردم را به فکر فرو میبرد تا تحلیلهای درستی از واقعه عاشورا داشته باشند.
حجتالاسلام شاهآبادی با تأکید بر اینکه فردی نظیر شمر در جنگ صفین و در رکاب علی (ع) تا آستانه شهادت رفت و جانباز این جنگ شد اما خود قاتل فرزند امام علی (ع) شد و بر سینه ایشان نشست و سر از بدنش جدا کرد، اظهار داشت: این تحولات شگفت انگیز در تاریخ عاشورا درسآموزی است که باید از این طریق به خودمان بیاییم تا خدایی نکرده ما انسانهای متحول این چنینی در زمانه خود نباشیم.
مدیر مؤسسه غدیر شناسی قم همچنین اظهار داشت: انسان در دورههای مختلف زندگی خود چنین قابلیتی را دارد که در مدت کوتاهی تفکراتش دچار تغییر و تحولات شیطانی یا روحانی شود، مگر از جنگ صفین تا عاشورای سیدالشهدا چقدر زمان بود که یک انسان چنین تغییر کند؟ مگر از داستان ابن ملجم مرادی که جزو یاران علی (ع) در ابتدای خلافت ایشان بود تا زمانی که فرق امام را شکافت چقدر زمان بود؟ متأسفانه این خطرها همه ما انسانها را تهدید میکند و این نیروهای بالقوه شیطانی که امکان نفوذ در وجود انسانی ما را دارد و از عاقبت به خیری انسان را دور میکند.
شاه آبادی توضیح داد: توصیهای که به عزاداران حسینی دارم این است که به عبادات و عزاداریهای خود مغرور نشویم و از حضرات معصومین (ع) و خداوند بخواهیم که همانطور که دست ما را در مسیر ولایت گرفتند تا در مسیر اهل بیت و حمایت از نظام اسلامی حرکت کنیم، این احساس تا آخرین لحظههای عمرمان نیز همراه ما باشد و شیطان نتواند در دل ما کوچکترین تردیدی ایجاد کند.
منبع:فارس