۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۹ : ۲۲
وی با اشاره به رجزخوانی «حبیب بن مظاهر» در ظهر عاشورا، ابراز داشت: این صحابی امام حسین(ع) در روز عاشورا خطاب به دشمنان تاکید کرد «تعداد شما بیشتر و بالاتر است ولی ما در راه حق از شما وفادارتر و بردبارتر هستیم؛ حجت مان برتر و آشکارتر است و در حقیقت از شما باتقواتر و پذیرفته تر هستیم»
*تاکید حضرت آیت الله بهجت به تبیین مسائل اعتقادی
این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در بخش دیگری از سخنان خود به تاکید حضرت آیت الله بهجت بر لزوم توجه به تقویت اعتقادات اشاره کرد و گفت: این مرجع تقلید همواره به واعظان و مبلغان تاکید می کردند در راستای تقویت باورهای دینی مردم به مسائل اعتقادی نیز در منبرها توجه داشته باشید.
*شاخصه های مومن
وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم از چهارگروه کافر، منافق، مرجون و مستضعف فکری به عنوان نقطه مقابل مومن یاد شده است، ابراز داشت: مومن انسان معتقدی است که تحت تاثیر شبهات قرار نمی گیرد و از جنگ نیز هراسی ندارد و در مسیر گناه نیز پای نمی گذارد.
این محقق حوزه علمیه با بیان اینکه مسلمان زیاد اما مومن کم است، اظهار داشت: مومن به خود تردید راه نمی دهد و اخلاق را در همه امور رعایت می کند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی، ایمان را یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده از گناه عنوان کرد و گفت: باید در راستای افزایش تقویت ایمان جوانان، تلاش بیشتری کرد و البته خود آنها نیز در این زمینه نقش به سزایی دارند.
وی به راه های تقویت ایمان اشاره کرد و گفت: یکی از راه های تقویت ایمان استفاده از «حواس» است؛ انسان هایی که منکر خدا می شوند اگر به نعمت های مختلف نگاه کنند و تاملی داشته باشند متوجه می شوند که این مخلوقات، خالقی دارند و خود به خود ایجاد نشده اند.
این استاد حوزه علمیه افزود: همچنین یکی دیگر از راه های تقویت ایمان مراجعه به فطرت انسانی است؛ اگر انسان بدون هیچ نگاه و تعصبی به فطرت خود رجوع کند، متوجه بسیاری از حقایق می شود.
*پاسخ به شبهه عدم انتخاب جانشین از سوی رسول اکرم(ص)
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با طرح این پرسش که مگر می شود پیامبراکرم(ص) از دنیا برود، اما جانشینی برای خود انتخاب نکند، ابراز داشت: اصلا اگر دلیلی برای امامت نداشته باشیم، عقل و خرد انسان که حکم به جانشینی می کند؛ امروز موسسات و نهادها توسط هیئت امنا یا افراد اداره می شوند تا بر اثر تغییرات، دچار مشکل نشوند؛ آیا دین خدا کمتر از یک موسسه است؟
وی در ادامه با طرح پرسشی مبنی بر اینکه مگر می شود حکومت اسلامی را یک غیرمعصوم اداره کند، اظهار داشت: رهبر جامعه دینی باید امام معصوم(ع) باشد.
*ولایت فقیه حقیقت روشنی است
این محقق حوزه علمیه با اشاره به مضمون سخنان امام راحل مبنی بر اینکه ولایت فقیه دلیل نمی خواهد، چرا که حقیقت روشنی است، ابراز داشت: هنگامی که امام معصوم در غیبت است، چه کسی باید غیر از فقیه، احکام حکومتی و مبانی اخلاقی و تصمیم های مختلف جامعه دینی را هدایت کند؟
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه اداره حکومت دینی کار پزشک و مهندس و نظامی نیست، گفت: ارتش بر نظامی ها، پزشک در بیمارستان و مهندس بر ساختمان ولایت دارد؛ اداره کشور اسلامی که حکومت دینی دارد با فقیه است.
وی افزود: حکومت کشور مارکسیسمی و کمونیسمی نیست که توسط این گرایشات فکری اداره شود؛ دین رسمی ایران در قانون اساسی شیعه جعفری است و اداره کننده جامعه باید فقیه باشد.
این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در ادامه به تبیین ویژگی کافر پرداخت و گفت: کافر، عامدانه دین را منکر می شود.
این محقق حوزه علمیه همچنین در تبیین منافق، ابراز داشت: منافق اعتقادی فردی است که در زبان می گوید مسلمان هستم اما در قلب کافر است؛ براساس آیات قرآن، هردوگروه کافران و منافقان به جهنم می روند.
*خطر نفاق از کفر بیشتر است
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه خطر نفاق بیشتر از کفر است، ابراز داشت: نام «شبث بن ربعی» در تمام تاریخ اسلام مطرح است؛ این فرد در هر سفره ای که چرب تر بوده، حضور داشته است.
*«مرجون» چه کسانی هستند؟
وی با اشاره به آیه 106 سوره توبه «وَ آخَرُونَ مُرْجَوْنَ لِأَمْرِ اللَّهِ إِمَّا يُعَذِّبُهُمْ وَ إِمَّا يَتُوبُ عَلَيْهِمْ وَ اللَّهُ عَليمٌ حَکيمٌ»، اظهار داشت: «مرجون» کسانی هستند که اسلام محکمی ندارند و بیشتر مردد هستند؛ قاتلان جعفربن ابی طالب و حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) از کار خود پشیمان شدند و این افراد در زمره «مرجون» قرار گرفتند؛ براساس آیه مذکور ممکن است عذاب شوند و یا خداوند توبه این افراد را بپذیرد.
این محقق حوزه علمیه افزود: افرادی که گاهی نماز می خوانند و اوقاتی نیز نمی خوانند در زمره «مرجون» هستند؛ انسان نباید در امور دینی تردید و سستی داشته باشد.
*ناسزا گفتن سبب دوری از مکتب اهلبیت(ع) می شود
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی به تلاش شبکه های ماهواره ای وهابی و شبکه های شیعی لندنی و لس آنجلسی برای قرار دادن جوانان در گروه «مرجون» اشاره کرد و گفت: این شبکه های شیعی اگر عمدی نیز نداشته باشند، کج سلیقه هستند؛ بدون تردید ما نیز به سقیفه و عوامل فتنه جمل نقد داریم اما به کسی فحش نمی دهیم.
*شبکه های شیعه لندنی، شیعه را بدنام می کنند
این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با تاکید بر اینکه شبکه های ماهواره ای تشیع لندنی به دشمن تراشی و ایجاد فاصله بین مذاهب می پردازند، گفت: این شبکه ها به اسم شیعه در نقش بدنام کردن عقاید شیعه هستند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه با توهین به مقدسات کدام گروه را می توانید جذب کنید، ابراز داشت: ما فرزند و پیرو غدیر هستیم؛ سرمان برود از شهادت حضرت زهرا(س) عقب نشینی نمی کنیم؛ دفاع از اهلبیت(ع) با خون و گوشت ما آمیخته است، اما این شبکه های شیعی تندرو، روش ناصحیحی را دنبال می کنند.
وی در پایان با بیان اینکه امروز مستضعف فکری در دنیا بسیار زیاد است، اظهار داشت: این افراد معاند، کافر، منکر و منافق نیستند، اما فکر می کنند عقیده صحیحی دارند؛ خداوند خود می داند با «مرجون» و «مستضعفان فکری» چگونه در روز قیامت برخورد کند.
منبع:حوزه