۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۷ : ۰۷
حجت الاسلام محمدیان رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها توفیق حضور در عرفه را ارزشمند خواندند و ضمن آرزوی توفیق دانشجویان در بهره بردن از معرفت روزعرفه، گفتند: میلیونها شیعه آرزوشان هست که در چنین موقعیتی در کربلا باشند.
ایشان در ادامه افزودند: فرصت زیارت در همه عمر خوب است اما در دوره جوانی و دانشجویی یک فرصت طلایی است و دانشجویان باید قدر این فرصت را بدانند. در میان همه فعالیتهای فرهنگی گل کارهای فرهنگی سفر به عتبات است که در آن انسان می تواند در جمعی نورانی به کربلا بیاید.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به نکته ای درباره عید قربان گفت: می دانید که اولین صحنه درگیری بین بنی آدم به خاطر قربانی شروع شد. اولین درگیری که بین دوفرزند حضرت آدم ، هابیل و قابیل و ... شروع شد موضوع قربانی بود . هردو قربانی کردند اما از یکی پذیرفته شد از دیگری پذیرفته نشد.
ایشان در ادامه گفت: قربانی یعنی هدیه ای به محضر خدا تقدیم کردن. هدیه ممکن است مقبول واقع شود و یانشود. در قرآن آمده است که خداوند از اهل تقوی قربانی را می پذیرد. قربانی قابیل قبول نشد و او به جای اصلاح و تکمیل حسادت کرد و هابیل را کشت. این حسادت در وجود همه ما انسانها هست. قابیل به جای توبه زد هابیل را کشت. پس اصل درگیری ها در بحث قربانی شروع شد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، با اشاره به داستان دیگری در مورد قربانی به قربانی حضرت اسماعیل اشاره کرد و گفت: حضرت ابراهیم در سنی بچه دار شد که امیدی به بچه دار شدن نبود. این فرزند هم بزرگ شد جوانی رعنا و رشید مثل اسماعیل. حضرت ابراهیم ماموریتش را به او گفت: باید تو را قربانی کنم. اسماعیل بدون درنگ گفت پدرجان ماموریت را انجام بده انشالله مرا صابر خواهی دید و ادامه ماجرا که داستانش را می دانید.
حجت الاسلام محمدیان به ماجرای کربلا اشاره کرد و افزود: اوج قربانی کردن، قربانی هایی است که اباعبدالله تقدیم کرد.
ایشان در ادامه گفتند: ماهمه مسافریم. هیچکدام تردید نداریم این دنیا سرایی است که باید برگردیم. انالله و انا الیه راجعون راجعون یعنی چه ؟اگر شما از کربلا بخواهید به جای دیگری بروید غیر از وطنتان می گویند کاروان فلان «رفتند» فلان جا اما اگر به شهرخودتان برگردید می گویند «برگشت». معلوم می شود ما یک روزی با خدا بودیم با او حرف زدیم. خدا با ما حرف زده.از ما پرسیده الست بربکم و ما گفتیم:بلی. این شیرینی سخن با خدا در کام ماست.
حجت الاسلام محمدیان در ادامه گفتند: از این سفر بناست برگردیم برای خدا باید هدیه ببریم و قربانی کنیم. هدیه هرچه عزیز تر باشد پیش خدا مقبول تر ست. میگویند اگر برای کسی هدیه میبریم به گونه ای باشد که خوشحال بشود و چیزی باشد که نداشته باشد.
ایشان با اشاره به این نکته که «تنها چیزی که خدا ندارد فقر است»گفت: ماباید فقرمان را پیش خدا ببریم.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پایان دعا کرد که ان شالله که در این سفر این احساس فقر را امام حسین(ع) به ما عنایت بکند و گفت: هرچه این میزان فقر بیشتر درک بشود حتما از فیوضات بالایی از حضرت بهره خواهیم برد.
در ادامه یکی از دانشجویان به نام شاه حسینی با اشاره به تاکیدات رهبری درباره تهاجم فرهنگی، به پناه بردن به دامن اهل بیت برای رهایی از این تهاجم و کشتی نجات بودن اباعبدالله(ع) تاکید کرد و به تاثیر سفر عتبات در دانشگاه پرداخت و گفت: همت مسئولان را می طلبد تا حمایت کنند تا تبلیغات را برای سفر عتبات در سطح دانشگاه انجام بدهیم.
در ادامه یکی از اساتید حاضر در جلسه، آب پرور با تشکر از ستاد عمره و عتبات خواستار تسهیلات برای بیشتر شدن سفر به کربلای معلی شد.
یکی دیگر از اساتید و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان آقای یعقوب زاده به نقش دانشگاهیان در تربیت نسل های دیگر اشاره کرد و گفت: معلمان باید تربیت دینی را تکثیر کنند. مفاهیم نهادینه بشود در تدریس آنها تاثیر بگذارد.
در پایان این جلسه تقدیری از دانشجویان و اساتید حاضر در جلسه صورت گرفت.