۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۷ : ۰۳
پیکر مطهر آیت الله ابوالقاسم خزعلی پس از برگزاری مراسم عزاداری و سینه زنی در میدان شهداء مشهد تا حرم مطهر رضوی تشییع و پس از اقامه نماز میت توسط امام جمعه مشهد طی آیین باشکوهی در رواق دار الزهد حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.
آیت الله خزعلی برکت برای نظام اسلامی بود
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در این مراسم با بیان اینکه وجود این عالم مجاهد برای انقلاب و نظام برکت بود بیان کرد:آن عالم مجاهد حافظ قرآن و نهج البلاغه بود و امروز کمترین کسی در جهان اسلام وجود دارد که حافظ نهج البلاغه باشد.
حجت الاسلام سید محمد علی شهیدی با اشاره به ویژگیهای این عالم وارسته بیان کرد: به طور قطع این اهتمام نشان دهنده عشق ایشان به حضرت علی(ع) بود.
وی یادآور شد: آیت الله خزعلی نسبت به امیرالمومین حضرت علی (ع) علاقه خاصی داشت و لذا بنیاد غدیر را تاسیس کرد و در همین راستا وی نسبت به ترویج غدیر فعالیت زیادی از خود به جای گذاشت و این فعالیت به حدی بود که دهه غدیر تا قربان را دهه امامت نامگذاری میکردند و جشن برپا میداشتند.
وی با اشاره به وجود این جمع کثیر از مردم در مراسم تشییع این عالم مجاهد تاکید کرد: مرحوم آیت الله خزعلی شخصی بی نظیر بود و به طور قطع وجود این حجم عظیم از مردم در مراسم تشییع او نشان دهنده علاقه آنها به فردی که مبارز مجاهد و فقیهی بوده است که در راه دفاع از ولایت نقش بسزایی از خود به جای گذاشته است.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطر نشان کرد: مرحوم آیت الله خزعلی چون خود یک سخنران و منبری بود با حرکات مثبت خود در قبل از انقلاب نقش بسیار موثری در رشد و توسعه انقلاب اسلامی از خود به جای گذاشت.
آیت الله خزعلی الگوی ولایت پذیری بود
دبیرکل موتلفه و قائم مقام بنیاد بینالمللی غدیر نیز ظهر امروز پیش از خطبه های نماز جمعه مشهد با بیان اینکه آیت الله خزعلی الگوی ولایت پذیری کامل بود بیان کرد: ایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ گونه توقعی برای احراز مسئولیت و یا پست نداشتند.
محمدنبی حبیبی با تأکید براینکه آیتالله خزعلی ولایت را با عمق جانشان قبول و ولایت پذیری را به معنای کامل به منصه ظهور رساندند اظهار کرد: این مرحوم خالصانه در خدمت ولایت بودند و اگر بخواهیم الگویی برای ولایتپذیری معرفی کنیم بدون شک آیتالله خزعلی الگویی برجسته در این عرصه هستند.
وی افزود: شجاعت مرحوم آیتالله خزعلی در حدی بود که ایشان در زمانیکه رژیم ددمنشانه و سفاک شاهنشاهی به راحتی آدم میکشت دست از مبارزه بر نداشت و با حضرت امام راحل تا پیروزی انقلاب اسلامی همراه بودند.
قائم مقام بنیاد بینالمللی غدیر افزود: آیتالله خزعلی یکی از یاران صدیق و مبارز امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بود و لذا از ایشان می توان به عنوان سمبل حق یاد کرد.
وی اظهار کرد: مبارزه ایشان در یک چارچوب تدین عمیق قرار داشت و تقابل آیتالله خزعلی در برابر رژیم پهلوی یک تقابل تاریخی برشمرده میشود.
به مناسبت درگذشت ایت الله خزعلی همچنین مردم مشهد یک بار دیگر شامگاه جمعه با شرکت در مراسمی بعد از نماز مغرب و عشاء در مهدیه این شهر یاد و خاطر این عالم مجاهد را گرامی خواهند داشت.