۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۱۹ : ۰۸
عقیق: آیتالله جاودان با قرائت آیات شریفه «ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه ...» و «ان الذین قالوا ربنا الله لا خوف علیهم و لاهم یحزنون...»، در مورد آیت الله خوشوقت گفت: آقای خوشوقت ابتدا در تهران از آقای برهان و سپس با سفر به قم از محضر علامه طباطبایی استفاده کرد.
آیتالله جاودان سپس دلایل پیشرفت آیتالله خوشوقت را چنین تبیین کرد: ایشان پاکی جوانی را حفظ کرده و استعداد کمال هم داشتند و از سوی دیگر به دو معلم درجه اول نیز برخوردند و از سوی دیگر هیچگاه از حرکت باز نایستادند و به همین جهت به مراتب بالایی دست یافتند.
این استاد حوزه علمیه با بیان خاطرهای از ایشان ادامه داد: در تمام مدتی که در محضر ایشان بودم، فقط یکبار دیدم که ایشان ابتدا به سخن کرده باشند و آن هم بر سر جریانی بود که میخواستند جلو انحراف و گمراه گروهی از افراد را بگیرند و از همین روی شروع به مقابله و مباحثه با آنن کردند.
آیتالله جاودان در ادامه با اشاره به عظمت اخلاقی و روحی پدر آیتالله تهرانی گفت: پدر آیتالله تهرانی برای همه اهل تهران استاد اخلاق بود. حاجآقا مجتبی تهرانی در چنین خانواده متخلق و پاکی تربیت شده بود و سپس از محضر شیخ محمدحسین زاهد استفاده کرده بود و بعد از آن به محضر امام خمینی(ره) رسید.
وی با بیان اینکه در میان شاگردان امام خمینی(ره) ایشان در متابعت از تمام خصوصیات امام بینظیر بود، به حالت سادهزیستی فوقالعاده آیتالله تهرانی اشاره کرد و در موضوع اهمیت استاد عالم و متخلق گفت: دینداری و تقوا با خواندن به دست نمیآید و انسان باید دینداری را ببیند و لمس کند تا یاد بگیرد.
وی با شاره به مسئولیتپذیری و تعهد آیتالله تهرانی ادامه داد: حاجآقا تهرانی هم مانند امام تارک هوای نفس بود و هیچ کاری را از سر نفسانیت انجام نمیداد؛ به طوری که اگر از ایشان سؤال میکردی چرا این کار را کردی؟ میتوانست برای تام کارهای خود جواب معقول و استدلال بیاورد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
211007