۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۲ : ۱۱
وی با بیان اینکه باید گذشت نسبت به خطاهای دیگران را از زندگی آن امام بیاموزیم، اضافه کرد: در شرایط کنونی جامعه که عوامل بسیاری منجر به تنشهای روحی و عصبی و بعضا درگیریهای فیزیکی میشود، درس بزرگ امام رضا(ع) برای ما تحمل و گذشت نسبت به خطاهای دیگران است.
مدیر دفتر برنامهریزی و ارزیابی آموزشی حوزههای علمیه خواهران با اشاره به لزوم شناخت ابعاد فکری، شخصیتی و اعتقادی امام رضا(ع) ادامه داد: امام رضا(ع) در رفت و آمد و تعامل با مردم تلاش میکردند تا سبب آزار آنها نباشند.
وی اضافه کرد: امام رضا(ع) همچنین بر حفظ و رعایت حقوق همسایگان تأکید بسیار داشتند و آن را یکی از مهمترین بایستههای اخلاقی یک مسلمان میدانستند و در این زمینه فرمودند: مومن کسی است که وقتی احسان میکند، خرسند میشود و هنگامی که اشتباه میکند استغفار مینماید و مسلمان کسی است که مسلمانان از دست و زبان او در امان باشند. از ما نیست کسی که همسایه اش از آزار و اذیت او ایمن نباشد.
حجتالاسلام نصیریپور رعایت حقوق انسانی دیگران را درس مهم زندگی رضوی بیان کرد و گفت: شاکله زندگی امام رضا(ع) مبتنی بر تقوای الهی، احترام و حفظ حرمت انسانی است.
وی با اشاره به سادهزیستی امام رضا(ع) اضافه کرد: زندگی امام رضا(ع) چه در دورانی که در مدینه حضور داشتند و چه آن زمانی که به ایران هجرت کردند، در نهایت سادگی و به دور از هر گونه تجملات و زرق و برقهای معمول و روزمره بود. بر همین اساس امام هشتم(ع) به عنوان حجت خدا بر زمین هرگز به دنبال کسب قدرت و جمع کردن اموال بیشمار نبودند، بلکه پیوسته و در هر شرایطی از مال خویش برای رسیدگی به مشکلات مردم استفاده میکردند.
منبع:حوزه