۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۷ : ۱۰
بر اساس این گزارش، این کتاب در فصل تدوین شده است؛ در فصل اول با روشی علمی به بررسی شبهات موضوع غدیر پرداخته شده است. نویسنده با بررسی حدیث غدیر و کلمات به کار رفته در آن و مطالعه تفسیرهای علمای اهل سنت، به ویژه فخر رازی، به شبهات و استدلالهای آنان پاسخ داده و دلایل منطقی را برای اثبات کلام خود آورده است.
در فصل دوم نیز به دلایل اولویت و حقانیت پیروی از مذهب امامیه اشاره شده است؛ حدیث روز خیبر، اثبات این که اولیالامر اهل بیت (علیهم السلام) هستند، آیه تطهیر، حدیث ثقلین، حدیث «علی مع الحق» و دعای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) برای حضرت علی (علیه السلام) در روز غدیر از جمله دلایلی اند که این عالم گرانقدر در کتاب خود آورده است. وی در فصل سوم نیز ضمن بررسی شبهه زیارت قبور به مباحث حمد و ثناء اصفیاء و اشاره به شهادت آنان، شفاعت و استشفاع، خفض جناح نسبت به صاحب قبر و دلایل اثباتی بناء حرم و قبّه پرداخته اند.
این گزارش می افزاید: امام موسی صدر نیز بر این کتاب مقدمه ای نسبتاً مفصلی نوشته و در معرفی کتاب چنین گفته است: «گفتیم که بسیـاری از بزرگان دربـاره حدیث غدیـر و سنـد و دلالت آن، کتابهایی تالیف کردهاند که کتاب حاضر (معنای حدیث الغدیر) جزء همین تألیفات ارزشمند است، زیرا با دقتی ژرف، دلالت حدیث را بررسی کرده و معنای آن را توضیح داده است. مولف مرحوم آن، از علمای بزرگ شیعه در آذربایجان ایران بوده است و این کتاب یک مرتبه در کشور عراق و اکنون نیز در مرکز بررسی های اسلامی در قم تحت نظارت فرزند مولف، علامه سیدهادی خسروشاهی با اضافات و اصلاحاتی به چاپ رسیده است تا برای همگان سودمند باشد. از خداوند متعال خواستاریم همواره به ایشان توفیق دهد تا در دعوت به حق و ایفای رسالت جهانی اسلام به وظیفه خویش عمل کند. خداوند توفیقدهنده و یاریرسان است».
گفتنی است کتاب «حدیث غدیر و مسئله ولایت» با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و در ۲۸۸ صفحه به تازگی به چاپ رسیده است.
منبع:شبستان