کد خبر : ۵۶۲۲۸
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹

برای امواتتان کتاب خیرات کنید!

در ابتکاری نو امام جماعت یک مسجد در تهران اقدام به راه اندازی طرح خیرات کتاب کرده است با این هدف که موضوع خیرات اموات را به سوی اقدامات فرهنگی عام المنفعه ای مانند کتابخوانی هدایت کند.
عقیق: آیا تا به حال این سوال برایتان مطرح شده که اموات چه حظ و بهره ای از خیرات و صدقات بازماندگان می ببرند؟ آنچه مسلم است، بعد از مرگ دست انسان از انجام عمل کوتاه می شود و با اعمالی که از پیش فرستاده چه نیک و چه بد مانوس و همدم است ولی روایت است که اعمال نیکی که به نیت مرده انجام می شود، سبب نجات و رهایی او از عذاب ها و فشارهاییقبر است و حتی سبب رهایی او از عذاب آخرت می شود.
در اینکه خیرات و صدقات برای اموات موثر است، شکیی نیست اما باید به این نکته توجه داشت که خیرات و صدقاتی که برای اموات فرستاده می شود، منحصر ببه دادن مببلغی وجه نقد یا مقداری نان و خورشت نیست بلکه خیرات، معنا و مفهوم وسیعی دارد و انسان می تواند از هر کار خیری که انجام می دهد، قصد خیرات و صدقات برای اموات خود داشته باشد.
در ابتکاری نو امام جماعت یک مسجد در تهران اقدام به راه اندازی طرح خیرات کتاب کرده است.حجت الاسلام مختار نوبختی امام جماعت مسجد جابری در شرق تهران در این باره به خبرنگار مهر گفت: ما مدت ها بود دو موضوع را دنبال می کردیم؛ یکی اینکه چه کار کنیم که آمار کتابخوانی و سرانه مطالعه بالا برود. موضوع دیگر این بود که مردم برای امواتشان معمولاً مواردی را خیرات می کنند مثل گل و اطعام و شیرینی و امثالهم که گاهی اوقات ههم زیاد مثمر ثمر نیست و من بارها دیده ام که مثلاً ۲۰ میلیون تومان خرج گل می کنند و بعد هم گل ها را دور می ریزند. لذا ما بهتر دیدیم که مردم سرمایه گذاریهایشان را ببرند به سمت خیرات کتاب.
وی افزود: در همین راستا طرح خیرات کتاب را راه اندازی کردیم با ای هدف که خیرات اموات را به سوی اقدامات فرهنی عام االمنفعه کتاب و کتابخوانی، تهیه و توزیع کتاب ساماندهی و هدفمند کنیم. از زمان آغاز طرح، عده ای از مردم به ما پول می دادند و یا به حسابمان واریز می کردند و خودمان هم صندوق هایی گذاشته ایم که وجوهات آنها جمع می شود و بعداً هم ما آمدیم در مناسبت های مختلف مثلاً ایام اعتکاف و بنا به توصیه خود اموات، بین معتکفین پخش کردیم و یا در نقاطی دورافتاده از استان فارس، قرآن آموزانی بودند که حتی ۱۰ هزار تومان پول برای خرید قرآن نداشتند که بخوانند و بیاموزند. ما در سال گذشته از پول صاحبان اموات ۵۰۰ جلد قرآن تهیه کردیم و به این عزیزان دادیم.
نوبختی ادامه داد: ما با برخی اماکن تحت نظر بهزیستی و حتی باشگاه های ورزشی هم ارتباط برقرار کرده ایم که کتاب هایی که از این طریق تهیه می شود، به آنها داده شود. در روزهای سال نو در یکی از باشگاه ها حضور یافتیم و کتاب «هیچکس به من گفت» را که کتابی است پیرامون وجود مقد امام زمان (عج) به آنها هدیه کردیم. ما در قال طرح خیرات کتاب، تا الان بالغ بر ۱۰ هزار جلد کتاب توزیع کرده ایم و به دنبال این هستیم که واسطه ای شوییم ببین خیرین و مراکزی که نیاز به کتاب دارند.
این امام جماعت درباره میزان استقبال صاحبین اموات و همچنین نهادهای مسئول در ترویج طرح هایی از قبیل طرح خیرات کتاب گفت: خوشختانه استقبال مردم از این طرح ها خوب بوده است و نهادها و سازمان ها هم حداقل در حرف از آن استقبال کرده اند گرچه وقتی بحث کمک به این طرح میان می آید، مسائل اداری و بوروکراسی را پیش می کشند و از نبود زمینه برای حمایت از آن در عمل سخن می گویند. به عنوان مثال ما ۶ ماه است با شرکت مترو ارتباط برقرار کرده ایم و از آنها خواستیم که فضا را در اختیار ما قرار دهند که بتوانیم طرح را به مردم معرفی و علاقه مندان را جذب کنیم ولی تا این لحظه خروجی خاصی از این شرکت ندیده ایم و ظاهراً بحث، گرفتار مسائل اداری و نامه نگاری های مرسوم شده است. با سازمان بهشت زهرا هم خواستیم ارتباط بگیریم که آن هم گرفتار همین مسائل اداری شده است.
وی که مدیرمسئول موسسه ای انتشاراتی به نام «یاران آفتاب» نیز هست، همچنین از طرح این ایده با مسئولان ذیربط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن گفت و اظهار امیدواری کرد که زمینه حمایت از طرح از طرف این وزارتخانه فراهم شود و افزود: مایلیم از کمک سایر ناشرین و همچنین مراکزی مانند نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای ترویج و جاانداختن این طرح بهره بگیریم. مشابه چنین طرحی را انتشارات ققنوس هم اجرا کرد با عنوان نذر کتاب که البته تفاوت های زیادی با طرح خیرات کتاب دارد.


منبع:جهان
211008

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین