۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۵۱ : ۱۲
ایشان با بیان این مطلب که امروز بشریت به دوران جاهلیت و توحش برگشته است، ابراز داشتند: مدت ها تبلیغاتی به گوش می رسید که اروپاییان دوران توحش را پشت سر گذاشته، دگرگون و متمدن شده اند که متأسفانه عده ای نیز مجذوب آنان شده و جملاتی را بیان می کردند؛ اما امروز شاهد برگشت جاهلیت و توحش گری به دنیای کنونی هستیم که تابلوی آن یمن است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی ادامه دادند: آیا این توحش و جاهلیت نیست که اجازه می دهند بیش از 50 روز انواع بمب ها بر روی سر افراد بی دفاع ریخته و منابع حیاتی تخریب شود؟
این مرجع تقلید افزودند: متأسفانه کشورهای جنگ طلب و سازمان های گوناگون بین المللی نیز امضا و حمایت کرده اند که کشوری مسلمان به کشور مسلمان دیگر؛ آن هم در ماه رجب که در اسلام، ماه حرام است، حمله کنند که نشان از توحش و بربریت است.
این استاد درس خارج حوزه خاطرنشان ساختند: متأسفانه از ورود هواپیما و کشتی حامل دارو و غذا به این کشور جنگ زده جلوگیری می شود که وحشی گری از این بالاتر نیست.
معظم له تصریح کردند: دنیای امروز این است که از رسیدن دارو و غذا به بیماران جلوگیری می شود؛ اما اجازه بمباران صادر می شود که دلیلی بر بازگشت به دوران توحش بوده و از این جالب تر، فتوای مفتیانی است که بر این ویرانگری عربستان صحه گذاشته اند.
ایشان ضمن انتقاد از مفتیان عربستانی، بیان داشتند: آیا مفتی اعظم عربستان از آیات قرآن بی خبر است؟ آیا نمی داند که ماه رجب، ماه حرام است؟ پس معلوم می شود که مفتی عربستان نیز مفتی زمان جاهلیت است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشتند: نتیجه حرکات و سکنات کشورهای غربی و عربی، این است که نباید فریب شعارهای دروغین آنان اعم از حقوق بشر، حقوق حیوانات و ... را خورد.
این مرجع تقلید تأکید کردند: این درس عبرتی برای ماست که بشر به دوران توحش و بربریت برگشته است.
این استاد درس خارج حوزه ابراز داشتند: امیدواریم خداوند متعال دست قدرت خود را از آستین عدالت و انتقام بیرون آورده و شر اشرار را به خودشان بازگرداند.
معظم له در بخش دیگر از سخنان خود به روایتی از امام حسن عسکری(ع) اشاره کردند و گفتند: حضرت فرمودند: «جُرأَة الوَلَدِ عَلی والِدِهِ فی صِغَرِهِ تَدعُوا اِلَی العقوقِ فی کَبِرِهِ/ جرأت و جسارت فرزند بر پدر در کودکی، او را در بزرگی به عاق والدین و نافرمانی آنها وادار خواهد کرد».
ایشان با بیان این مطلب که اسلام برای تربیت فرزند اهمیت بسیاری قائل شده است، خاطرنشان ساختند: سوره لقمان یکی از فصولی است که به راه های تربیت فرزند پرداخته و از لقمان بیان شده است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تصریح کردند: اگر کودک را در خردسالی جسور تربیت کرده و بیش از اندازه به او میدان دهیم، در بزرگی از پدر و مادر خود فرمان نخواهد برد.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه علاقه پدر و مادر به فرزند باید علاقه ای حقیقی باشد؛ نه کاذب، بیان داشتند: محبت بر دو نوع راستین و دروغین تقسیم می شود که والدین باید به دنبال محبت از نوع اول باشند.
این استاد درس خارج حوزه با بیان اینکه والدین باید خیر و صلاح فرزندان را برای امروز و آینده بخواهند، اظهار داشتند: رهاکردن کودکان و تربیت جسورانه آنان، محبت دروغینی است که برخی از والدین آن را انجام می دهند.
معظم له با اشاره به برخی از تبلیغات مسموم درباره والدین میانسال و کهنسال، ابراز داشتند: گاهی شنیده می شود که پدران و مادران قدیمی شده و مربوط به گذشته اند که این مباحث سخنانی نادرست و تبلیغاتی مسموم است.
ایشان ادامه دادند: تحقیر پدران و مادران با الفاظ بد و بی اعتنا کردن جوانان نسبت به آنان، از مباحثی است که متأسفانه امروزه در جامعه وجود دارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان ساختند: نامه های زیادی از جوانان به دستان ما رسیده که در آن آورده اند؛ پدر و مادر خود را رها کرده و امروز پشیمانیم و به دنبال راه حل می گردند.
این مرجع تقلید با بیان این مطلب که جداکردن فرزندان از والدین به زیان هر دوست، تصریح کردند: والدین دارای تجربیاتی هستند که فرزندان فاقد آن هستند.
این استاد درس خارج حوزه تأکید کردند: روحانیون باید والدین و فرزندان را به همدیگر نزدیک کنند تا شاهد چنین وقایعی در جامعه نباشیم.
معظم له در بخش دیگر از سخنان خود بر تربیت آمیخته با محبت تأکید کردند و گفتند: والدین بسیاری هستند که تربیت را با خشونت می آمیزند که نتیجه منفی دارد.
ایشان تأکید کردند: باید بر روی اصول تربیتی ایستاد و جدا نشد؛ اما حتما با توأم با محبت باشد.
منبع:حوزه