۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۲ : ۰۹
به گزارش عقیق : آیتالله سید محمود مجد 73 سال سن دارد و اکنون امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) شهرک قدس (غرب) و مدیر حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) است.
سید محمود در سن 12 سالگی از تهران به قم رفت و در سن 18 سالگی تحصیلات سطح را در قم به پایان رساند. وی 6 سال از درس خارج فقه آیتالله العظمی بروجردی بهره برد و پس از رحلت این مرجع بزرگ شیعیان جهان، 6 سال نیز در کلاس درس امام خمینی(ره) شرکت کرد.
سید محمود کمتر از 24 سال داشت که رسماً وارد حیطه تبلیغ دین و تدریس مشغول شد. همزمان مدتی را در نیز درس مرحوم آیتالله سید میرزا هاشم آملی گذراند. وی با حضرات آیات جوادی آملی و شاهرودی نیز همدوره بوده است.
این مبلغ خستگیناپذیر درس خارج فقه آیتالله العظمی بروجردی را بهترین و بالاترین درس در تاریخ حوزه علمیه میداند. این مجتهد علوم دینی هماکنون علاوه بر تدریس در حوزه در دانشگاههای شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر و دانشکده افسری به تدریس مباحثی مانند فلسفه، معارف، ادبیات عرب، قانون اساسی مشغول است.
و اما دو خاطره از ایشان:
- خاطره خوشی از اخلاق امام(ره) دارم. به دلیل اینکه خانه ما نزدیک خانه امام(ره) بود، بسیار در راه با امام(ره) برخورد میکردیم. مشکلی که داشتم این بود که وقتی امام(ره) میآمد قبل از اینکه من سلام کنم ایشان سلام میداد خیلی خجالت میکشیدم که من که یک طلبه هستم چرا در دادن سلام تاخیر میکنم تا امام(ره) همواره در دادن سلام بر من پیشی بگیرد این مسئله مرا ناراحت کرده بود چراکه حضرت امام(ره) اصلا فرصتی به ما نمیداد تا در سلام کردن مقدم شویم. وقتی این موضوع را با رفقا در میان گذاشتم همه همین موضوع را مطرح کردند یعنی اخلاق امام(ره) این بود که وقتی به جایی وارد میشد قبل از اینکه دیگران سلام کنند ایشان سلام میکرد.
خاطره دیگر اینکه؛ عموی من که روحانی دماوند بود به قم آمد و چون منزل ما نزدیک خانه امام(ره) بود، رفت و آمد بسیاری را با امام(ره) داشتیم و از نظر فعالیتهای سیاسی نیز در خط فکری ایشان بودیم. عموی بنده گفت: یک وقتی از امام بگیرید که من سوالی از ایشان دارم. آن زمان هم دوران مبارزه علیه شاه بود. من رفتم آنجا تا از آقای شیخ صادق خلخالی در بیت امام قرار ملاقاتی را هماهنگ کنم.
در زمان ملاقات ما با امام(ره) حدودا صد نفر بودیم عمویم از امام سوال کرد که شما فرمودهاید: تقیه حرام است، آیا این حکم است یا فتوا؟ که اگر فتوا باشد مقلدان شما باید از آن اطاعت کنند و اگر حکم باشد همه باید آن را رعایت کنند. کدام مدنظر شماست؟ امام(ره) فرمودند فعلا فتواست اما در آینده تبدیل به حکم میشود.
* شفا یافتن چشمان آیت الله بروجردی
- مرحوم آیتالله بروجردی در مسائل فقهی ید طولانی داشت وقتی درس میدادند گاهی بیش از 2 ماه درباره سند یک حدیث و یا یک روایت صحبت میکردند. بحث عمیق فقهی داشتند و بسیار هم نورانی بودند. کوچه باریکی بود که از آنجا میآمدند بالای ضریح حضرت معصومه(س) و در آنجا به تدریس میپرداخت، صورت گرد و سفیدی داشت عمامه مشکی و لباس مشکی بود وقتی از دور ایشان را میدیدم همانند یک ماه به نظر میرسید و از نظر تواضع هم بسیار متواضع بودند.
در سن 90 سالگی یک چراغ کوچک بالای منبر ایشان روشن بود و کتابهای قدیمی را بدون عینک میخواندند و درس را شروع میکردند. علت قوای عجیب بینایی را هم این ذکر کردهاند که زمانی که ایشان حدودا بیست سال بیشتر نداشتند روزی به بیماری سختی در ناحیه چشم دچار میشوند. در یکی از شهرها رسم بر این بود که در روز عاشورا خاک به سر و صورت خود میمالیدند آیتالله بروجردی نیز از همان خاکها به سر و صورت خویش مالید و همین موضوع باعث میشود تا چشمانش شفا یابد و به همین دلیل بینایی ایشان در حد غیر متعارف، قوی بود و این در نتیجه توسل و تبرک به تربت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام بود لذا این چنین آیتالله بروجردی به طور معجزهآسایی شفا یافت.
منبع : فارس