۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۷ : ۱۸
بررسی مسئلۀ افراط گرایی، واکاویِ مبانی و علل و عوامل تفکّرات و جریان های تندروانه، شناختِ گروههای مختلف تکفیری، تحلیلِ تهدیدهایی که از جانب آنها متوجّه امنیّت در جای جایِ جهان شده است، و تبادل نظر در بارۀ روشهای مناسبِ رویارویی با آنها درجهت دستیابی به صلح و آرامش پایدار از اهداف برگزاری این کنفرانس اعلام شده بود.
در این کنفرانس بیش از 120نفر، غالباً مسلمان و مسیحی حضور داشتند و در آن رئیس دانشکدۀ علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه نایروبی (به عنوان میزبان)، استادان و محقّقانی از دانشگاههای نایروبی، کنیاتا، سنت پل، کاتولیک شرق آفریقا، امّت، و محقّقی از مصر و دیگری از مومباسا به سخنرانی و ارائۀ مقاله پرداختند.
یکی از سخنرانان این کنفرانس کشیش فردریک ماکسیمیلیان موسیندای (Fredrick Maximilian Musindai) بود که دورۀ دکتری خود را در رشتۀ مطالعات اسلامی و زبان عربی در ایتالیا میگذراند و اکنون برای انجام یک کار پژوهشی در قاهره به سر میبرد. وی، به دعوت کمیتۀ علمی کنفرانس، از قاهره به نایروبی آمده بود. مقالۀ او "اسلام و چالش افراط گرایی" نام داشت.
وی سخن خود را با ذکر"بسم الله الرّحمن الرّحیم" آغاز کرد و گفت: بررسی اهداف و راهبردهای گروههای افراطی قدم اول در راه شناخت این گروهها و پیدا کردن راه حل عملیِ مؤثر و پایدار برای مقابله با تهدید آنهاست. این امر ما را به پیشینۀ این گروهها رهنمون میشود که به قرن هفتم (میلادی) و خوارج بازمیگردد و دستِ آخر به جریاناتی میرسد که آبشخورِ ایدئولوژیکِ گروههایی چون القاعده و بوکوحرام و الشّباب و داعش داست.
وی با بیان اینکه نحوۀ توسعۀ تاریخی این گروهها خود شاهد ایدئولوژی مشترک آنهاست گفت: گروه های افراطی، تأسّی به "سلف صالح" را بهانه دیدگاه ها و اقدامات خود قرار داده اند اما رفتار آنها با مسلمانان عصر طلایی اسلام فاصله دارد.
منبع:حوزه