عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۵۱۲۵۴
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
محمدعلی مجاهدی عنوان کرد
محمدعلی مجاهدی، محقق و پژوهشگر شعر آئینی، با اشاره به بالندگی این نوع شعر و جریان شعری معاصر زبان به ستایش از آن گشود و از نقش جوانان در جریان رو به رشد آن صحبت کرد.
عقیق: محمدعلی مجاهدی، محقق و پژوهشگر در حوزه شعر آئینی، با اشاره به بالندگی این نوع شعر و جریان شعری معاصر زبان به ستایش از آن گشود و در گفت‌وگوی پیش رو از نقش جوانان در جریان رو به رشد آن صحبت کرد.
وی با اشاره به پیشر فت های چشم گیر شعرای جوان در این حوزه گفت: اگر بخواهم یک داوری منصفانه از جریان شعر جوان داشته باشیم باید بگویم که به نظر من دهه گذشته دهه بالندگی شعر آینی بوده است.
وی با مقایسه وضعیت شعر آئینی با ژانرهای دیگر شعر تصریح کرد: شعر آئینی در مقایسه با دیگر شعرها توانسته است رشد قابل قبولی داشته باشد و به حرکت محسوسی به سمت جلو داشته باشد. به قدری که واقعا برخی اوقات آدم از خواندن برخی از شعرهای این حوزه شگفت زده می شود.
محمدعلی مجاهدی افزود: البته شاید برخی فکر کنند چون حوزه کاری من شعر آئینی است چنین حرفی می زنم، نه. این یک واقعیت است که امروز همه اساتید و شعرا چه شاعر آئینی چه غیر آن لب به ستایش از پیشرفت های صورت گرفته در شعر آئینی گشوده اند و من وقتی در محافل شعری دعوت می شوم یا با اساتید دیدار می کنم سخنان آن ها را مبنی بر حرکت رو به جلو شعر آئینی دیده و شنیده ام.
وی در ادامه به استقبال مخاطبان فراوان از شعر آئینی اشاره کرد و گفت: حضور شعر آئینی در محافل ادبی و درخشش در آن محافل توانسته که مخاطبان فراوانی را جلب خود کند. آن چه که خود من از مشاهده اطراف خودم نتیجه می گیریم این است که جوانان به شعر آئینی علاقه مند شده اند و می خوانند و گوش می دهند.
مجاهدی درباره آینده‌ای که در انتظار شعر آئینی است خاطر نشان کرد: اگر وضعیت امروز حفظ شود به یقین آینده خوبی در انتظار شعر آئینی است. به هر حال امروز علی رغم آسیب هایی که شعر آئینی را تهدید می کرده و می کند شعرای آئینی توانسته آثار خوبی را از خود بر جای بگذارند. هر چند به نظر من می بایست به بایدها و نبایدها در این زمینه توجه کرد و هماره به شعرای جوان یادآوری نمود.
این پژوهشگر شعر آئینی خطاب به منتقدین حوزه شعر آئینی گفت: منتقدین ما عادت کرده اند که همواره اشکالات کار را بزرگ نمایی کنند. این در حالی است که می بایست نقاط قوت و ضعف کار هم زمان دیده شود. امروز نقاط مثبت شعر آئینی بسیار بیشتر از نقاط ضعف آن است.
محمدعلی مجاهدی با اشاره به محتوای شعر آئینی جوانان تصریح کرد: محتوایی که امروز مورد توجه شعرای جوان قرار می گیرد گاهی اوقات جای خالی بسیاری از موضوع هایی که در تاریخ شعر آئینی مغفول مانده بود را پر می کند. باید گفت که جوانان ما در رقم زدن شعر آئینی امروز سهم بیشتری از دیگران دارند و حضور با انگیزه و فعال تری از خود نشان داده اند.
وی در ادامه افزود: فکر می کنم اگر برخی از تنگ نظری ها از بین برود و کار شکنی ها صورت نگیرد و بسیاری از انتقادهای غیر منصفانه که ذهن شاعران جوان را پریشان می کند صورت نگیرد وضعیت بهتر می شود.
این شاعر آئینی معتقد است که جشنواره های شعر بسیار نقش خوبی را می توانند در جریان شعری امروز ایفا کنند. از این رو توضیح می دهد: به عقیده من این جشنواره ها سودمند هستند. اما می بایست در این جشنواره ها داوران بسیار دقیق باشند. چرا که می توانند با یک تصمیم اشتباه جوانان حساس را سرخورده کنند.
مجاهدی خطاب به داوران جشنواره ها گفت: در جداولی که در اختیار شما قرار می گیرد باید دقت داشته باشیدکه معیارها و اصولی که قرار است اعمال شود منطبق با معیارها و اصول مقبول همگان باشد. نباید از سلیقه ها و ذوق های شخصی در داوری بهره برد.
وی در نهایت افزود: البته امروز به دلیل این که شاعران می توانند نسبت به داوری ها پرسش کنند وضعیت بهتر شده است. چرا که زمانی که شاعری درباره نظر داوری سوال می کند ضابطه ها و معیارها به صورت شفاف بیان می شود و این خود از اعمال نظر های شخصی جلوگیری می کند. 


منبع:فارس
211008

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین