۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۵۵ : ۱۵
عقیق: در شهر ما (زنجان) ازقدیم الایّام یک حسینیه اعظم بود و بس ! و هیچ به اعظم بودنش هم فکر نمیکردیم، می گفتیم حتما اسمش همین هست! ولی الان بعضی ها برای اینکه به افتخاراتشان اضافه کنند بسیار علاقمند صفت اعظم شده اند! هر مسجدی دوست دارد یک پسوند اعظم در اسم مسجد و مجموعه شان باشد و خود را در بین اعاظم ببیند !
نمی دانم، شما بگویید، مگر بزرگی دستگاه امام حسین (علیه السلام) به اینهاست؟!
در ماه محرم بنری به این مضمون دیدم که (( با اذن امام زمان (عج) دسته عزاداری ... در فلان روز حرکت خواهد کرد)) جمله، جمله ی خوبیست ولی نه به این معنا که "اگر دسته عزاداری راه افتاد آقا امام زمان (عج) اجازه داده و در نتیجه برگزار کنندگانش نور چشمی آقا هستند و اگرهم دسته راه نیفتاد، آقا اجازه نداده !
یکی از هیئات مذهبی تهران که به نوعی الگو و جریان ساز در محافل حسینی است امسال در مجلس شان از طبل و ... استفاده کرده بودند. در مقام بیان حکم آن نیستیم. اگراشکالی هم نداشته باشد، به نظرتان این نوع کارها به سرعت فراگیر نمیشود؟! چه تضمینی وجود دارد که این نوع حرکات کم کم پای آلات موسیقی دیگر را را به مجالس مذهبی باز نکند؟!
سوال اساسی تر این است که چه لزومی دارد با هر وسیله ای شور و هیجان ایجاد کنیم؟ آیا این نوع سبک ها ذائقه مخاطب را به مرور عوض نمیکند؟ ضابطه و چهارچوب سبک ها و نو آوری های جدید چیست؟!
در یکی از دسته های عزاداری بزرگ شهر مداح مشهور آن به تبلیغ هیئت و مجموعه فرزندش پرداخت! شما بگویید آیا دسته و هیئت، محل تبلیغات خانوادگی است؟! به چه حقی از دستگاه امام حسین(ع) به نفع یک عده باید هزینه شود؟!
به کرم خاندان آل کسا(ع) از جان و دل باور داریم و به شفا دادنشان به بیمارها، سخت معتقدیم. اگر در مجلسی کسی شفا گرفت این کار به عنایت و اذن امام صورت گرفته، و حق نداریم به نفع مجموعه خودمان مصادره کنیم! بگذریم!
شما هم حتما تصدیق می کنید که اگر "نقد درون گفتمانی" در بین مذهبی ها صورت نگیرد، باید منتظر "تخریب برون گفتمانی" باشیم! و همینطور اگر آسیب زدایی نکنیم، برخی به بهانه آسیب شناسی به دنبال "ریشه زنی" خواهند بود!
ما که دوستدار مجالس حسینی هستیم، اگر "نوآوری های بی مورد" و "تنوع طلبی های افراطی" و "کج روی های آرام" را گوشزد نکنیم، کم کم کار از دست برون خواهد شد! والسلام