کد خبر : ۴۲۴۱۱
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۹

پنج درس آموزنده از امام محمد باقر(ع)

حضرت امام جعفر صادق(ع) دروایتی ، پنج درس ارزشمند و آموزنده ازپدرش امام محمد باقر (ع)را این گونه بیان نموده اند.
عقیق: *فرزندان را این گونه تربیت کنید
1-  امام جعفر صادق(ع) فرمود:روزى پدرم - امام محمّد باقر(ع) فرمود: به خدا سوگند، بعضى روش هائى را چون : در آغوش گرفتن ، روى زانو نشاندن ، بوسيدن و اظهار محبّت و مهربانى كردن ،  را نسبت به بعضى از فرزندانم انجام مى دهم با اين كه مى دانم شايسته آن محبّت ها نيستند؛ بلكه ديگرى شايسته و مستحقّ آن مهربانى ها و محبّت ها است  اما اين برخورد يكسان من با آن ها به خاطر آن است كه آنچه برادران حضرت يوسف(ع) با وى انجام دادند، در بين فرزندان من واقع نشود.
و خداوند حكيم داستان حضرت يوسف(ع) را به عنوان درس و تنبيه بيان كرده است تا آن كه حسادت و كينه در خانواده ها و جامعه ما نباشد و آنچه بر سر يوسف(ع) آمد، بر فرزندان و برادران ما نيايد.

*حتماً ازدواج کنید
 2- همچنين حضرت صادق آل محمّد(ص) حكايت فرمود: روزى شخصى نزد پدرم ، امام محمّد باقر(ع) آمد، پدرم از او سؤ ال نمود: آيا ازدواج كرده اى ؟آن شخص گفت : خير.
پدرم فرمود: من دنيا و آنچه را كه در آن است ، دوست ندارم اگر يك شب را بدون همسر باشم ؛ بدان كه عظمت و فضيلت آن به قدرى است كه دو ركعت نماز شخص متاهّل افضل است از يك شبانه روز عبادت و روزه يك فرد مجرّد.
و پس از آن پدرم ، مبلغ هفتصد دينار به آن شخص داد و فرمود: با اين پول ازدواج نما و توجّه داشته باش كه رسول خدا(ص) مى فرمايد: همسرى انتخاب كنيد كه هم شان خودتان باشد كه در توسعه روزى مفيد مى باشد.

*از آداب غذا خوردن
 3- روزى برادر امام محمّد باقر(ع) به همراه بعضى از دوستانش وارد منزل آن حضرت شدند، همين كه نشستند، امام(ع) فرمود: براى هر چيزى حدّ و مرزى هست و سپس سفره غذا چيده شد.
يكى از افراد گفت : يا بن رسول اللّه ! براى اين سفره هم حدّ و حدودى وجود دارد؟
حضرت فرمود: بلى .افراد سؤ ال كردند: آن چيست ؟
حضرت فرمود: آن كه هنگام شروع ((بسم اللّه الرّحمن الرّحيم )) بگوئى ؛ و چون خواستند سفره را جمع كنند ((الحمدللّه )) بگوئى ؛ و ديگر آن كه هركس از آنچه جلويش نهاده اند استفاده كند و چشم به غذای ديگران نيندازد.

*شوخی با نامحرم ممنوع
4- يكى از اصحاب امام محمّد باقر(ع) كه در كوفه ، مكتبِ قرآن داشت و زنان را نيز آموزش مى داد، روزى با يكى از زنان شاگرد خود شوخى لفظى كرد.
پس از گذشت چند روزى از اين جريان ، در مدينه منوّره به ملاقات آن حضرت آمد.
و چون وارد منزل حضرت گرديد، امام(ع) با تندى و خشم با او مواجه شد و فرمود: هر كه در خلوت مرتكب گناهى شود، از عقاب و قهر خداوند متعال در امان نخواهد بود؛ و سپس افزود: به آن زن چه گفتى ؟
آن شخص از روى شرمسارى و خجالت در حالت سكوت ، با دست هايش ، صورت خود را پوشاند؛ و آن گاه حضرت به او فرمود: ديگر چنين نكن و از كردار خويش توبه نما.

*همنشین با شهدا
 5- امام جعفر صادق(ع) فرمود:از پدرم ، حضرت ابوجعفر، باقرالعلوم(ع) شنيدم ، كه مى فرمود: من در منزل از غلامان خود و نيز از اهل منزل مشكلات و سختى هائى را تحمّل مى كنم كه از حَنظَل - هندوانه ابوجهل - تلخ ‌تر و بدتر مى باشد.
و سپس حضرت فرمود: هر كه در مقابل ناملايمات و حرف هاى نابجاى اهل منزل صبر و تحمّل كند، ثواب روزه دار و شب زنده دار نصيبش مى گردد و هم نشين با شهدائى مى شود، كه در ركاب حضرت رسول(ص) شهيد شده باشند.

 
منبع:حوزه
211008

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین