۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۶ : ۰۲
عقیق:دانش
پزشکی این واقعیت را از نظر علمی تایید می نماید که انجیر میوه ای با ارزش و از
لحاظ تامین سلامتی برای تمامی سنین ضروری می باشد، چرا که مقدارِ زیادِ فسفر در
این میوه نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه بسیار موثر است و علاوه بر
این سرشار بودن آن از پتاسیم تامین کننده ی سلامتی کودکان مبتلا به ضعف بدنی، کم
خونی و بی اشتهایی می باشد، اما جالب است بدانید که ائمه اطهار (ع) در چندین قرن
پیش به جایگاه ویژه ی این میوه و مصرف آن، تاکید منحصر به فردی داشته اند چنانچه
امام رضا (ع) در این باره فرموده اند: انجیر بوی بد دهان را از بین می برد،
استخوان های بدن را محکم می نماید، موی را می رویاند، درد را می بَرَد به نحوی که
با استفاده از این میوه، دیگر احتیاجی به مصرف دوا نمی باشد و نیز فرموده اند:
همانا انجیر شبیه ترین میوه به میوه های بهشتی می باشد، و همچنین احمد بن عبدالله
نیشابوری از محمد بن عرفه روایت کرده است: روزی به نزد امام
رضا (ع) در قصر مامون در خراسان مشرف شدم و در مورد خواص انجیر سوال کردم.
پس ایشان فرمودند: خوردن انجیر بسیار سودمند است و برای
برطرف نمودن دل پیچه و سرماخوردگی بسیار مفید می باشد.
علاوه بر این روایت شده است که روزی برای رسول خدا حضرت محمد (ص) طبقی انجیر هدیه شد، پس حضرت از آن میل نموده و به اصحابشان فرمودند: اگر بخواهم بگویم چه میوه ای از بهشت نازل شده، همین انجیر را خواهم گفت؛ چون میوه ی بهشت بدون هسته است. پس انجیر را بخورید که بواسیر را قطع می کند و برای نقرس مفید است و نابود کننده ی بسیاری از بیماری ها می باشد، و در جایی دیگر می فرمایند: کسی که دوست دارد قلب و دلی نرم داشته باشد (رقیق القلب باشد)، خوردن انجیر را فراموش ننماید.
پی نوشت ها:
1- طبرسی. مکارم الاخلاق: 173.
2- ابن بسطام. طب الائمه (ع): 229.
3- طبرسی. تفسیر جوامع الجامع، ج6: 665.
4- مجلسی. بحارالانوار، ج63: 187.
* پورقاسم میانجی. خوراک های حلال و حرام:
57.
منبع:قدس
211008