کد خبر : ۳۳۴۵۹
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۹
یک کارشناس دینی:

رسیدن به نفس مطمئنه، اوج بندگی خداوند

یک کارشناس دینی، گفت: رسیدن به نفس مطمئنه که در اثر تقویت خوبی‌ها و در نهایت کمال انسان حاصل می‌شود، اوج بندگی خداوند است.
عقیقحجت‌الاسلام جاهدی در سلسله نشست‌های "شمیم معرفت" ویژه جهادگران جهادانشگاهی استان زنجان، اظهار کرد: در روایتی آمده است که روزی کمیل بن زیاد از حضرت امیرالمومنین علی(ع) در رابطه با اینکه هر فرد دارای چند نفس است، سوال می‌پرسد و آن حضرت با توضیحاتی می‌فرماید که انسان می‌تواند خود را از پست‌ترین نفس به عالی‌ترین آن‌ها برساند.

وی افزود: طبق توضیحات حضرت علی(ع) همه انسان‌ها در بدو تولد به اقتضای طبع بشری خود دارای نفسانیات هستند که از آن به عنوان نفس "اماره" به معنای امر کننده، یاد می‌کنند.

جاهدی تصریح کرد: باید توجه کرد ذات نفس اماره دعوت کردن به بدی‌ها است و انسان را به زیان سوق می‌دهد.

این کارشناس دینی با اشاره به نفس لوامه، گفت: خداوند متعال در قرآن‌کریم به این نفس سوگند یاد کرده است، زیرا این نفس نسبت به بدی‌ها و انجام کم خوبی‌ها، ملامت‌گر است، لذا باید هر فرد سعی کند تا حد امکان آن را در وجود خود تقویت کند.

جاهدی در ادامه با اشاره به سومین نفس تاکید کرد: نفس ملهمه نیز در قرآن به آن اشاره شده "فالهمها فجورها و تقواها " که معنی آن نفس الهام کننده است و در مورد پیامبران بسیار صادق است.

وی افزود: باید توجه داشت این نفس به طور ضعیف‌تر نیز در برخی افراد وجود دارد که رویای صادقه نمونه آن است و یا الهاماتی که گاهی اوقات به قلب افراد خطور می‌کند و انجام خوبی‌ها و تمرین معنویات راه تقویت این نفس در وجود آدمی است.

جاهدی با اشاره به نفس مطمئنه، خاطرنشان کرد: این نفس در مورد بزرگان صدق می‌کند و نهایت مرحله ایمان و یقین است و در این مرحله است که انسان می‌تواند ادعای کامل بندگی خدا را داشته باشد.

این کارشناس دینی با بیان اینکه ممکن است این نفس در وجود همه افراد باشد، تصریح کرد: لازمه رسیدن به آن تمرین و خودسازی فردی برای رسیدن به کمال الهی هر فرد است و برای این امر توجه به سیره پیامبر و ائمه بسیار ضروری است.

این کارشناس دینی تاکید کرد: پیامبر(ص) فرمودند من تربیت یافته خدا هستم و در جایی دیگر خاطرنشان کرده‌اند من شهر علمم و علی(ع) درب ورودی آن، که به خوبی مسیر تکاملی و تربیتی افراد برای رسیدن به منزل مقصود را برای پیروان خود مشخص کرده‌اند.

جاهدی، شب‌های قدر را بهترین فرصت تمرین تقوا دانست و گفت: طبق روایات بهترین دعایی که در این شب‌ها می‌شود از خدای متعال درخواست کرد، عافیت‌طلبی است. 


منبع:ایسنا

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین