عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۲۵۰۰
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۸
مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از فراخوان برگزاری همایش «سیره و زمانه حضرت امام جواد(ع)» خبر داد.

عقیق:حجت‌الاسلام و المسلمین رمضان محمدی امروز از فراخوان برگزاری همایش «سیره و زمانه حضرت امام جواد(ع)» خبر داد و گفت: این همایش توسط انجمن تاریخ‌پژوهان و با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و تعدادی مرکز علمی دیگر برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: زمان برگزاری این همایش بهار سال آینده و آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه این همایش پایان دی‌ماه 93 است.

مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: 5 محور اصلی این همایش شامل زندگانی امام جواد (ع)، عصر امام جواد (ع)، سیره امام جواد (ع)، میراث علمی امام جواد (ع) و مأخذپژوهی است.

وی با اشاره به محور «زندگانی امام جواد(ع)» در فراخوان همایش گفت: در این محور موضوعاتی همچون تبار، خاندان، فرزندان، القاب، شبهات، امام‌زادگان منسوب به امام و حرم امام (ع) مد نظر است.

رمضانی اظهار کرد: پژوهشگران علاقه‌مند به ارسال آثار در زمینه  «عصر امام جواد(ع)» می‌توانند در موضوعات بسترشناسی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، وضعیت اهل بیت (ع)، شیعیان، اهل سنت، حاکمیت، تعاملات، سازمان وکالت (تطور، کارکرد، آسیب‌شناسی)، امام جواد (ع) و جریان‌های فکری شیعی و غیرشیعی به این همایش مقالات خود را ارسال کنند.

وی با اشاره به محور سوم همایش سیره و زمانه حضرت امام جواد (ع)،‌ یادآور شد: سیره فردی، خانوادگی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، عبادی، اقتصادی و اخلاقی نیز از جمله موضوعات مطرح در محور سیره امام جواد است.

مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در بحث و بررسی از میراث علمی امام جواد (ع) پژوهشگران می‌توانند مقالات خود را با موضوعاتی همچون احتجاجات، مناظرات، گونه‌شناسی روایات، راویان، اصحاب، مسائل فقهی و کلامی نوظهور و اندیشه و رفتار سیاسی امام جواد (ع) ارسال کنند.

وی با اشاره به مأخذپژوهی آخرین محور این همایش گفت: در این محور سه موضوع اصلی «امام جواد از نگاه دیگران» (امامان، اصحاب، علمای شیعه، شیعیان غیرامامی، اهل سنت و مستشرقان)، سیمای امام جواد (ع) در ادبیات جهان اسلام (فارسی، عربی، اردو) و کتاب‌شناسی امام جواد مد نظر قرار گرفته است.

رمضانی در پایان با اشاره به اینکه مقالات برتر و برگزیده حائز رتبه علمی پژوهشی شده و در مجلات علمی پژوهشی مراکز همکار منتشر خواهد شد، گفت: علاقه‌مندان می‌توانند مقالات خود را از طریق رایانامه historiqom@gmail.com  به دبیرخانه همایش ارسال کنند.


منبع:فارس

211008

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین