عقیق: ویژهنامۀ "دری به خانه خورشید" به کوشش مرکز آموزش غیرحضوری حوزههای علمیۀ خواهران و به مناسبت 14خرداد، سالروز انتخاب حضرت آیت الله خامنهای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران گردآوری و تنظیم شده است.
برپایه این گزارش، تاکنون از رهبر معظم انقلاب و دربارۀ ایشان کتابها، مقالات، یادداشتها، مصاحبهها، خاطرهها و.. فراوانی گفته و نوشته شده است. در این میان جنبۀ خانوادگی ایشان موضوعی کنجکاوی برانگیز برای همگان و کمتر پرداخته شده نسبت به سایر جنبههاست. بهویژه همین مقداراندک از اطلاعات نیز در سراسر نت پراکنده است که علاقمندان باید ساعتها وقت صرف کنند تا شاید بخشی از آنها را به دست بیاورند و هیچ مجموعۀ منسجمی تاکنون با این موضوع منتشر نشده است.
معاونت فرهنگی مرکز آموزش غیرحضوری حوزههای علمیه خواهران، از دو ماه پیش تصمیم گرفت که این اطلاعات پراکنده و دیریاب را جستجو، اعتبارسنجی، دستهبندی و پردازش کند و در مجموعهای بسامان و وزین و جذاب در اختیار دوستداران این خانوادۀ مبارک قرار دهد. خوشبختانه به فضل الهی این مجموعه آماده شد. با نام "دری به خانه خورشید".
هدف از انتشار "دری به خانه خورشید"
"دری به خانه خورشید" میکوشد که زمینۀ آشنایی هر چه بیشتر نسل امروز را با خانوادۀ ایشان و با سبک زندگیشان فراهم آورد. خانوادهای سالم و بانشاط و منطبق بر آموزههای دینی که میتواند الگوی مناسبی برای همۀ خانوادههای ایرانی باشد. این ویژهنامه این امکان را به ما داده است تا در زمانی کوتاه به نکات بااهمیت و آیندهساز خانوادۀ موفق دست پیدا کنیم.
این ویژهنامه چند بخش دارد که عبارتاند از:
1. سالشمار زندگی مقام معظم رهبری
2. همسر رهبری
3.فرزندان رهبری
4.خاطرات
مصاحبه خواندنی با همسر رهبری
در این مجموعه مصاحبهای خواندنی با همسر رهبری سرکار خانم خجسته آمده است. مصاحبهای که اولین بار در نشریۀ "محجوبه" که نشریهای انگلیسیزبان است منتشر شد و در آن همسر محترم ایشان از ماجرای، ازدواجشان و مراسم آن، زندگی شان پیش از انقلاب، در گیرودار حوادث انقلاب، تولد فرزندان، بعضی از شیوههای رفتاری حضرت آقا در منزل، فرزندانشان و... به تفصیل سخن گفتهاند.
در بخش دیگری از این ویژهنامه همسر ایشان بعضی از گوشههای زندگی خود را به عنوان یک شهروند که بیرون خانه میرود، پزشک میرود، فرزندنش بیمار میشود، جایی ایشان را میشناسند و جایی نمی شناند و واکنشهای مردم، نکاتی خواندنی بیان کردهاند.
رهبری چند پسر و دختر دارد؟ نامهای آنها چیست؟ به چه کاری مشغولند؟ عروسها و دامادهای رهبری چه کسانی هستند؟ و... بخشی دیگر از موضوعاتی است که در این ویژهنامه آمده است.
فرایند تهیه و تولید این نشریه
فرایند تهیه و تولید این نشریه بدین صورت بوده است که ابتدا با کلیدواژههای گوناگونی در اینترنت جستجو شده و تا جایی که امکان داشته محتواهای مناسب با این سوژه گردآوری شدهاند. پس از آن دستهبندی شده، موارد تکراری حذف شده، مطالب با منابع دست اول تا حد امکان ارجاع داده شده، عنوانبندی شده و در نهایت به صورت فایلی دارای ویژگی ورقگردانی در آمده است که خواننده در هنگام مطالعه احساس میکند دارد نشریهای کاغذی را ورق میزند.
این قالب ارائه که از تازه ترین شیوههای کاربردی در نشریات الکترونیکی است، قابلیتهای فراوانی دارد. جلو یا عقب رفتن در صفخات نشریه بسیار آسان است. خواننده میتواند با یک کلیک روی متن آن را بزرگتر یا کوچکتر کند. قابلیت ورقخوردن خودکار و رنگی کردن بخشهایی از متن به صورت دلخواه و شیوههای گوناگون نمایش متن از دیگر ویژگیهای جذاب این قالب نشریه و نرم افزار مربوط به آن است.
ویژگی دیدنی دیگر این ویژهنامه که آن را خواندنیتر میکند، گرافیک و صفحهآرایی زیبا، به روز و هنرمندانۀ آن است که با انتخاب تصاویر مناسب متن و زیبا، جلوۀ بصری آن را چشمگیر کرده است.
گفتنی است عنوان این ویژهنامه بر گرفته از دفتر شعری از شاعر فقید انقلاب مرحوم سلمان هراتی است.
در پایان این ویژهنامه دو مجموعۀ دیگری که پیش از این دربارۀ رهبری تولید شدهاند، نشان داده شدهاند و خواننده با کلیک روی آنها به آنها دست میباید؛ یکی ویژهنامۀ "تداوم آفتاب" که ويژه نامه آغاز بيستمين سالگرد رهبري است و در سال 1387 توسط جام جم آنلاین منتشر شد و دیگری، صد و نود و هفتمین شمارۀ هفتهنامۀ «پنجره» است با نام ربع قرن رهبری که دهم خرداد 1393 منتشر شده است.
گفتنی است مرکز آموزش غیرحضوری حوزههای علمیۀ خواهران، زیرمجموعۀ مرکز مدیریت حوزههای علمیۀ خواهران سراسر کشور است که در دو مقطع سطح 2 (کارشناسی) و سطح 3 (کارشناسی ارشد) خواهران علاقمند به علوم اسلامی را پذیرش و آموزش میدهد. این مرکز هم اکنون حدود 3000 طلبه دارد و در مقطع کارشناسی ارشد با داشتن گرایشهایی مانند فقه و اصول، تفسیر و علوم قرآن، تاریخ جزء مراکز پیشرو و موفق در حیطۀ آموزش غیرحضوری و مجازی است.