۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۳ : ۰۰
عقیق: حجتالاسلام محمدتقی سبحانینیا ضمن اعلام این خبر در سالروز میلاد سیدالشهداء(ع) گفت: خوشبختانه در چهار سالی که از انتشار گزیده دانشنامه 14 جلدی امام حسین(ع) تحت عنوان «شهادتنامه» میگذرد، استقبال بسیار خوبی از این کتاب به عمل آمده و پنج نوبت چاپ (در مجموع 10 هزار نسخه) را پشت سر گذاشته است.
مدیر سازمان چاپ و نشر دارالحدیث ادامه داد: گزیده 3000 صفحه از مطالب دانشنامه امام حسین(ع) به همت آیتالله محمد محمدی ریشهری، با همکاری سید محمود طباطبایینژاد و سید روحالله سیدطبائی، در 1083 صفحه گنجانده شده است.
وی درباره بخشبندیهای این کتاب گفت: شهادتنامه امام حسین(ع) در هفت بخش به «مهمترین مباحث مربوط به حماسه عاشورا»، «پیشگویی درباره شهادت امام حسین(ع)»، «پیشگویی درباره شهادت امام حسین (ع)»، «خروج امام حسین (ع) از مدینه، تا ورود به کربلا»، «از رسیدن امام حسین(ع) به کربلا تا شهادت ایشان»، «وقایع پس از شهادت امام حسین (ع)»، «بازتاب شهادت امام حسین(ع) و فرجام کسانی که در کشتن او و یارانش نقش داشتند» و «عزاداری و گریه برای امام حسین (ع)» میپردازد
در مقدمه این کتاب آمده است: برههای از زندگانی امام حسین(ع) را که در آن، حماسه بینظیر کربلا به منصه ظهور رسیده، میتوان حساسترین مرحله از عمر شریف آن بزرگوار به شمار آورد. این حساسیت را باید در تأثیر شگرف نهضت کربلا در حفظ و ماندگاری دین و زدودن پیرایههای آن ـ که توسط کانونهای زر و زور و تزویر، در ادوار مختلف، بر آن، تحمیل شدهاند ـ و نیز در بیداری ملتهای ستمدیده جستجو کرد.
شهادتنامه امام حسین (ع)، کتابی است که در صدد برآمده تا تأثیرگذارترین بُرهه از زندگی امام حسین (ع) ـ یعنی برهه انسانساز و آزادیبخش قیام کربلا ـ را مطابق آنچه در دانشنامه امام حسین (ع) آمده است، البته در مقیاسی کوچکتر، اما با اختصاری روشمند، روایت کند. اگر چه به اقتضای رسالتی که بر عهده دانشنامههاست، هر موضوعی در آنها، به صورت جامع و دامنگستر، مورد تتبّع و پژوهش قرار میگیرد، امّا ممکن است بخشهایی از هر دانشنامه نیز به تناسب نیاز خوانندگان، جداگانه و با تنظیم و آرایشی نو، به جامعه عالمان و دانشدوستان، تقدیم شود.
علاقهمندان برای تهیه کتابهای انتشارات دارالحدیث قم میتوانند به نشانی اینترنتی. مراجعه کنند.
منبع:فارس
211008