عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۲۸۸۸۴
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲
وعده شیرین رسول الله (ص) به تاجران
هرچند تجارت کار سختی است و در صورت اشتباه و خطا کردن تاوان های سنگینی هم باید پرداخت که در آیات و روایات بحث رشوه و ربا و غیره به آن اشاره نمودیم، لکن در عوض می توان از طریق همین تجارت به بهترین پاداش ها نیز رسید. یعنی هرچه راه سخت تری بپیمایی می توانی انتظار پاداش بهتر و نیکوتری داشته باشی.

عقیقاهمیت شهادت در نظر دین مبین اسلام بر هیچکس پوشیده نیست و شهید نیز در نزد خدای متعال از جایگاه ویژه ای برخوردار است تا آنجا که قرآن کریم می فرماید شهدا در نزد پروردگارشان روزی می خورند.
اما یقیناً بدون در نظر گرفتن بحث لیاقت و عدم آن، با توجه به شرایط مکانی و زمانی امکان شهادت برای همه آرزومندان مهیا نیست لکن می شود در همین زندگی چند روزه و زودگذر دنیا به گونه ای رفتار نمود که با شهیدان محشور شویم. یکی از گروه هایی که بنا به فرموده رسول اکرم (ص) از این توفیق برخوردار خواهند بود تا به عملکرد صحیح و اسلامی در زمره شهدا  قرار بگیرند و همنشین آنان در بهشت گردند تاجران هستند.
قالَ رَسُولُ اللّه‏ صلى‏الله‏عليه‏و‏آله:
«اَلتّاجِرُ الأمينُ الصَّدُوقُ الْمُسْلِمُ مَعَ الشُّهَـداءِ يَوْمَ الْقيـامَةِ.»
پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه و‏آله فرمود:
«بازرگانی که سه خصلت داشته باشد روز قيامت با شهيدان خواهد بود:
امين و راستگو و مسلمان باشد.»
* باب توفیق و پیشرفت روی هیچ فردی بسته نیست. اسلام دینی است که امکان رسیدن به کمال را برای همه افراد و اقشار فراهم نموده تا آنجا که در طول زندگی دیده و شنیده ایم سرگذشت انسان های به ظاهر ساده ای را که در کنار زندگی معمولی به بالاترین درجات انسانی رسیدند. شیخ رجبعلی خیاط، یک شاگرد خیاط معمولی بود که به مراتب بالای سلوک دست یافت. مرشد چلویی نیز یک کبابی ساده بود که تنها با عمل بر اساس تقوای الهی توانست به حالات زیبای انسانی برسد تا آنجا که امروز خاطراتش را رو منابر برای درس گرفتن بیان می کنند.
** هرچند تجارت کار سختی است و در صورت اشتباه و خطا کردن تاوان های سنگینی هم باید پرداخت که در آیات و روایات بحث رشوه و ربا و غیره به آن اشاره نمودیم، لکن در عوض می توان از طریق همین تجارت به بهترین پاداش ها نیز رسید. یعنی هرچه راه سخت تری بپیمایی می توانی انتظار پاداش بهتر و نیکوتری داشته باشی.
*** از بررسي مجموع آياتي كه واژه تجارت در آنها به كار رفته است، مي توان فهميد كه در قرآن تجارت معنايي عام و گسترده دارد و هر گونه داد و ستدي را در برمي گيرد، خواه دنيوي و مادي و خواه اخروي و معنوي باشد. علاوه بر اين، از مفاد آيات قرآن ور وایاتی مانند روایت فوق بر مي آيد كه تجارت در اسلام ممدوح و مطلوب است، مگر آن كه انسان را از ياد خدا باز دارد كه در اين صورت سخت نكوهش شده است.
 

منبع:تراز

211008


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین