۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۵۱ : ۰۹
عقیق: با بیان اینکه «پیامبر(ص) الگو و اسوه حسنه برای جهان اسلام است» اظهار کرد: یکی از مهمترین عواملی که ما به دنبال رفتار پیامبر(ص) نرفتهایم عدم شناختی است که نسبت به آن حضرت داریم.
وی ادامه داد: یکی از بارزترین خصوصیات زندگی حضرت محمد(ص) بحث اخلاق و رفتار ایشان با عموم مردم است. پیامبر(ص) با مردم چنان معاشرت میکرد که تمام مردم فکر میکردند در نزد پیامبر(ص) بهترین و عزیزترین هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: پیامبر(ص) همواره با فقرا نشست و برخاست داشت و هرگز نه از مردم خیلی تعریف میکرد و نه آنها را خیلی مورد سرزنش قرار میداد. معاشرت ما با مردم نیز باید بر طبق الگوی رفتاری پیامبر(ص) باشد.
محمدزاده خاطرنشان کرد: حکمرانان ما نیز باید رفتار پیامبر(ص) را الگوی خود قرار دهند چراکه طبق احادیث دینی وارد شده اگر دولتمردان و کارگزاران هر نظامی کارهای خود را طبق رفتار رسولالله انجام دهند دین مردم و رفتار آنان نیز درست میشود.
وی گفت: حکمرانان باید برنامهای بریزند که خود را به مردم نزدیک کنند و آن تواضع و فروتنی که پیامبر(ص) داشت نیز الگوی آنان باشد چرا که تواضع قویترین سلاح در مبارزه با نفس است.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با بیان اینکه «عزیزترین مردم نزد پیامبر(ص) کسی است که خیرش بیشتر به مردم برسد» تاکید کرد: اگر کارگزاران ما میخواهند رفتار رسولالله در جامعه ترویج پیدا کند باید در بین مردم قرار گیرند و به مشکلات آنها رسیدگی کنند.
محمدزاده افزود: یکی دیگر از اصول اخلاقی پیامبر(ص) این بود که ایشان همواره بردبار بود و بردباریش بر خشمش سبقت میگرفت. ما هرگز نباید اگر مشکلی داریم به خاطر مشکل خودمان از فرد دیگری انتقام بگیریم چرا که پیامبر(ص) هرگز برای خود انتقام نگرفت مگر اینکه حقالله شکسته میشد آنگاه پیامبر(ص) اعاده حقوق میکرد.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: ما اگر اخلاقیات، سبک و سیره پیامبر(ص) را اجرا کنیم خود به خود تمام مردم به سمت اسلام روی میآورند. در حکومت اسلامی ما باید به دنبال شایستهسالاری باشیم نه اینکه درپی جمع کردن مال بگردیم.
منبع:ایسنا