۲۰ دی ۱۴۰۳ ۱۰ رجب ۱۴۴۶ - ۰۶ : ۰۱
عقیق: طراحی و ساخت این ضریح مطهر از سال 90 با محوریت استان مرکزی آغاز شد و پس از رونمایی به مدت یک هفته در مصلی بیت المقدس اراک برای زیارت و عرض ارادت در معرض دید عموم قرار میگیرد.
این ضریح مطهر تا پایان بهمن ماه به کربلای معلی منتقل و نصب میشود. طراحی این ضریح مطهر، به قلمزن و خوشنویس توانمند استان مرکزی استاد «محمد باباخانی» از شهرستان اراک واگذار شده بود.
خطوط نقش بسته شده بر طلا و معرق داخل ضریح مطهر شامل سورههای توحید، قدر، اعلی، آیت الکرسی، اسماء جلاله و نام مبارک ائمه علیه السلام توسط خطاط نام آشنای جهان اسلام استاد «احمد ناجی» از کشور عراق نوشته شده است.
این ستاد با بهره گیری از ظرفیت صنعتی و خدمات مهندسی استان مرکزی با بهره گیری از خدمات مهندسین رشتههای عمران، مکانیک، متالوژی، طراحی صنعتی در راستای طراحی بدنه اصلی ضریح مطهر با بهترین و به روزترین نرم افزاهای دنیا اقدام کرده است.
طراحی صنعتی، تهیه و تدوین کتابچه کامل نقشههای ساخت، برآورد مصالح و جدول زمان بندی پروژه با دقت و ظرافت انجام شده و هزینه نهایی ساخت ضریح 40 میلیارد ریال بوده که از محل نذورات مردمی تامین شده است.
مساحت ضریح نزدیک به 17 متر و 55 سانتی مترمربع است که در ابعاد دو متر و 70 سانتی متر طول، دو متر عرض، سه متر و 25 سانتی متر ارتفاع ساخته شده و وزن آن قریب به شش تن است.
این ضریح مطهر دارای 9 پنجره و یک در است که جنس سازه از چوب ساج با عمر حداقل 300 سال است. مقدار مس مصرفی در این ضریح 500 کیلوگرم، نقره استرلینگ یک هزار و 150 کیلو و طلای 18 عیار چهار کیلوگرم بوده و 50 نفر در آن نقش داشته اند.
نجاری این ضریح مطهر توسط تیم شش نفره با درجه هنری یک مطابق با دفترچه محاسباتی و برآورد و نقشههای ساخت مهندسی دقیق با نظارت دفتر فنی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان به شکل کاملا قرینه و با استحکام فوق العاده ای انجام شده و قلم زنی آن که همان عملیات قلم زنی نقوش اسلامی بر روی ورقهای مس و نقره به ضخامت دو و نیم تا سه میلی متر است توسط استاد «محمد مهدی باباخانی» و تیم 10 نفره همراه به سرپرستی کارگاهی استاد « داود سلیم آبادی» که به شکل بی بدیع و خارق العاده ای با حجمهای بالا به انجام رسیده است.
زرگری ضریح مطهر که همان عملیات ساخت و مونتاژ ورقهای نقوش قلم زنی شده (مسهای روکش شده با طلا و نقره) بر روی سازه چوبی است، توسط استاد «علی داوران» و تیم چهار نفره همراه انجام پذیرفته است.
عملیات ساخت گوی و ماسورههای ضریح مطهر نیز زیر نظر دفتر فنی با طراحی مهندسی و نظارت کامل از نظر آنالیز نقره مصرفی و ضمانت و کیفیت نهایی توسط استاد خبوشیان و تیم هشت نفره همراه با آلیاژ نقره 93 درصد تهیه و به شکل بسیار زیبایی مراحل پولیش و مونتاژ داخل پنجره انجام گرفته است.
عملیات ساخت و تزئین داخل ضریح مطهر شامل سقف، قوسهای داخل، کتیبههای خطی و دیوارهای آن به شکل معرق چوب با طراحی استاد «برجی» و استاد «داود سلیمانی» انجام شده است.
عملیات نور افشانی داخل ضریح به شکل کاملا جدید و مدرن به شیوههای روز دنیا توسط کارشناسان خبره برق و الکترونیک استان به سرپرستی «مهندس نخستین» و تیم همراه چهار نفره به شکل زیبایی با قابلیت تغییر رنگ و تنظیم شدت نور در مکانهای مناسب طراحی و نصب شده است که در مراسمهای گوناگون قابلیت اجرا دارد و سیستم اعلام حریق نیز در ضریح نصب شده است.
عملیات آبکاری نقوش مس با همکاری شرکت اندود و به شکل بسیار زیبا با توجه به نیاز مقاطع مختلف از هفت تا 12 میکرون است.
عملیات مینا کاری مورد نیاز ضریح مطهر شامل پرطاووسی و گلدانی چهار سمت ضریح مطهر بسیار زیبا و ترنجها و نقاشیهای زیبایی توسط استاد چاووشی و تیم هفت نفره همراه انجام شده است.
ابراهیم مجاب علیه السلام نوه امام موسی کاظم علیه السلام است که مرقدش در کربلا و کنار مرقد امام حسین علیه السلام قرار دارد. پدر ابراهیم مجاب نیز محمد عابد (برادر امام رضا و شاهچراغ) علیهم السلام نام داشته که قبر وی در ضلع جنوب شرقی حرم شاهچراغ شیراز قرار دارد.
منبع:شبستان