عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۹۷۱۶
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۲
قرائت سوره‌هایی از قرآن با شرایط خاص خودش بر طبق روایات در روز قیامت انسان را از اضطراب دور خواهد کرد و موجب امنیت می‌شود.

عقیق:امیرمۆمنان علی(ع) در سخنانی راجع به شدت عذاب الهی و آتش دوزخ چنین می فرماید: «مردم! شما چونان مسافران در راهید که در این دنیا فرمان کوچ داده شدید. دنیا خانه اصلی شما نیست. پس به جمع آوری زاد و توشه بپردازید. آگاه باشید این پوست نازک تن، طاقت آتش دوزخ را ندارد. پس به خود رحم کنید. شما مصیبت های دنیا را آزمودید، آیا ناراحتی آدمی را بر اثر خاری که در بدنش فرورفته یا ریگ های داغ بیابان او را رنج داده دیده اید؟ پس چگونه می شود تحمل کرد که در میان دو طبقه آتش، در کنار سنگ های گداخته، هم نشین شیطان باشید؟ آیا می دانید وقتی مالک دوزخ بر آتش غضب کند، شعله ها بر روی هم می غلتند و یکدیگر را می کوبند و آن گاه که بر آتش بانگ زند، میان درهای جهنم به هر طرف زبانه می کشد».

امیرمۆمنان علی(ع) در سخنانی راجع به قبر و دشواری های آن چنین می فرماید: او را در سرزمین مردگان می گذارند و در تنگنای قبر تنها خواهد ماند. حشرات درون زمین، پوستش را می شکافند و خشت و خاک گور بدن او را می پوساند. تندبادهای سخت آثار او را نابود می کند و گذشت شب و روز، نشانه های او را از میان برمی دارد. بدن پس از آن همه طراوت متلاشی می گردد و استخوان ها بعد از آن همه سختی و مقاومت پوسیده می شود و روح در گرو سنگینی بار گناهان است. آنجاست که به اسرار پنهان یقین می کند، اما نه بر اعمال نیکش چیزی اضافه می شود و نه می تواند از اعمال زشت توبه کند 

آمادگی برای سفر آخرت

هر انسان عاقلی که سفری در پیش داشته باشد، از مدت ها قبل آمادگی های لازم و نیز زاد و توشه این سفر را فراهم می آورد تا بتواند در کمال موفقیت و سلامت این سفر را پشت سر بگذارد. حال این سۆال مهم مطرح می شود که آیا شایسته نیست انسان برای مهم ترین و حساس ترین سفری که در زندگی پیش روی خود دارد، زاد و توشه ای نیکو و شایسته فراهم آورد.

امیرمۆمنان علی(ع) در سخنانی می فرماید: «وابستگی به دنیا را کم کنید و با زاد و توشه نیکو به سوی آخرت باز گردید که پیشاپیش شما گردنه ای سخت و دشوار و منزلگاه هایی ترسناک وجود دارد که باید در آن جاها فرود آیید و توقف کنید. آگاه باشید که فاصله نگاه های مرگ بر شما کوتاه است و گویا هم اکنون چنگال هایش را در جان شما فرو می بَرَد. کارهای دشوار دنیا، مرگ را از یادتان برده و بلاهای طاقت فرسا، آن را از شما پنهان داشته است. پس پیوندهای خود را با دنیا قطع کنید و از پرهیزکاری کمک بگیرید

مولای متقیان علی(ع) در فرازی از خطبهء 102 نهج‌البلاغه این صحنهء هولناک را به خوبی در قالب گفتار توصیف نموده و در این باره می‌فرماید: «قیامت روزی است که خداوند همه انسان‌های گذشته و آینده را برای حسابرسی دقیق و رسیدن به پاداش اعمال، گرد هم جمع می‌نماید، همه با خضوع و فروتنی از قبر برمی خیزند، عرق از سر و رویشان و کنار دهانشان جاری است، و زمین زیر پایشان لرزان است، بهترین حال را کسی دارد که برای گذاشتن دو پایش جایی پیدا کند، یا برای آسوده بودن مکانی را بیابد 

روایاتی پیرامون اضطراب و وحشت در روز قیامت

از مرحوم مجلسی نقل شده است که وقتی حضرت عیسی(ع) از حضرت جبرییل پرسیدند: متی قیام الساعه؟ حضرت جبرییل با شنیدن این جمله و با یادآوری اوضاع و احوالات روز قیامت، بیهوش شد و بعد از به هوش آمدن به حضرت گفت که هرچه من می‌دانم شما هم می‌دانید. 

زمان قیامت را تنها خدا می داند

به فرمایش صریح قرآن زمان روز قیامت برای هیچ کسی روشن نیست و تنها خدای متعال از آن مطلع است.

دعا کردن موجب ایمن شدن از اضطراب روز قیامت می‌شود و اگر در هنگام دعا شرایط استجابت آن رعایت شود ، حتما مستجاب می‌شود و موجبات امنیت در قیامت را برای فرد داعی فراهم می‌کند.

دفن در حرم‌های شریف را از دیگر عوامل از کاهش اضطراب در روز قیامت است. در روایت آمده است که «منْ مات فی طریق مکه ذاهبا اوْ جاییا امن من الْفزع الْاکْبر؛ اگر کسی در لباس احرام از دنیا برود؛ از وحشت روز قیامت ایمن خواهد بود

راه هایی برای از بین بردن وحشت و اضطراب از روز قیامت

ایمان به خدا یکی از راه‌های از بین بردن اضطراب و وحشت از روز قیامت است.

قرائت سوره‌هایی از قرآن با شرایط خاص خودش بر طبق روایات در روز قیامت انسان را از اضطراب دور خواهد کرد و موجب امنیت می‌شود.

به عنوان مثال قرائت سوره دخان که اگر انسان مقید باشد این سوره را در فرایض و نوافل قرائت کند، در روز قیامت انسان را از اضطراب ایمن می‌کند.

در اصول کافی آمده است حضرت رضا(ع) می‌فرمایند: «من أتی قبر أخیه المۆمن ثم وضع یده علی القبر وقرأ إنا أنزلناه فی لیلة القدر سبع مرات أمن یوم الفزع الاکبر؛ اگر کسی بر سر قبر برادر ایمانی خود هفت بار سوره مبارک قدر را بخواند با اینکار امنیت روز قیامت را برای خودش فراهم کرده است.

انسان نباید خودش را در همه زمینه‌ها بالاتر از دیگران حساب کند و بر اساس روایات اگر این چنین باشد در روز قیامت از اضطراب ایمن خواهد بود.

دفن در حرم‌های شریف را از دیگر عوامل از کاهش اضطراب در روز قیامت است. در روایت آمده است که «منْ مات فی طریق مکه ذاهبا اوْ جاییا امن من الْفزع الْاکْبر؛ اگر کسی در لباس احرام از دنیا برود؛ از وحشت روز قیامت ایمن خواهد بود.

یکی از مهمترین راه‌های از بین بردن اضطراب و وحشت در روز قیامت ترک شهوت از خوف خداست و این شهوت شامل شهوت ریاست، شهوت شهرت، شهوت مال و شهوات دیگر است که اگر انسان از خوف خدا و برای خدا از آنها چشم بپوشاند و از این شهوات دوری کند بی‌شک از وحشت و آتش جهنم رها می‌شود.


پی نوشت ها:

جلد هفتم کتاب شریف بحارالانوار

 بیانات آیت‌الله مرتضوی

 دین

ایده ها

منبع:ایکنا

211008


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها