۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۳۸ : ۱۷
عقیق:حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا سالاریفر با بیان اینکه «تعریف واژه مؤمن یک بحث سنگین و علمی است» اظهار کرد: در متون دینی ایمان به سه بخش تقسیم میشود بخش اول باور قلبی است، بخش دوم عمل به آنها و بخش سوم عاطفه و محبت است که در احادیث داریم کل ایمان و مؤمن بودن به محبت برمیگردد.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: وقتی میتوانیم بگوییم فردی در ایمانش استقرار دارد که هر سه بعد را رعایت کند.
سالاریفر خاطرنشان کرد: در جامعه حال حاضر شاید مشکلی با بعد ایمانی افراد نداشته باشیم و اکثریت افراد تا حد زیادی اعتقادات درونی دارند ولی متأسفانه در رفتارهایی که در سطح جامعه رخ میدهد شاهد رفتار فرد مؤمن نیستیم و ایمان درونی افراد در سطح جامعه تجلی پیدا نمیکند.
این مشاور خانواده تصریح کرد: باید روی این مشکل که در جامعه وجود دارد کار زیادی انجام داد، باید به آحاد جامعه یاد داد که وقتی به خدا اعتقاد دارند باید در رفتارشان آن اعتقاد را نشان دهند.
سالاریفر در ادامه با بیان اینکه «مؤمن بودن در عرصه سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است» گفت: امام صادق(ع) در حدیثی میفرمایند برای اینکه بدانیم فرد سیاسی مؤمن است یا نه، نباید به ظاهرش نگاه کنیم چراکه شاید رعایت ظاهر ایمانی از روی عادت باشد. باید به رفتار و کردار شخص نگاه کرد و مؤمن سیاسی باید دو ویژگی اصلی را که شامل صداقت و امانتداری است دارا باشد.
وی اظهار کرد: اگر مؤمن سیاسی صدق کلام و امانتداری داشته باشد هیچگاه در پست و مسئولیتی که میپذیرد خیانت نمیکند، چرا که میداند این پست یک امانت است. مسئولان سیاسی باید برای نشان دادن ایمان خود در سطح جامعه حقالناس و حقالله را رعایت کنند که رعایت این دو باعث میشود سیاسیون ما علاوه بر ظاهر ایمانی از درون نیز ایمانشان محکم باشد.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پایان گفت: حقالله یعنی باید مؤمن سیاسی جامعه را به سمتی بکشاند که اسلام اصیل در سطح جامعه جاری و ساری باشد و در رابطه با حقالناس نیز خطایی نکند که باعث نارضایتی مردم شود.
منبع:ایسنا
211008