کد خبر : ۱۶۹۲۷
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۶

ثواب رفتن مؤمن به مسجد

هر نشستنى در مسجد لغو و بیهوده است، مگر نشستن سه کس: نماز گزارى که [قرآن ]قرائت کند، کسى که ذکر خدا بگوید و کسى که به دنبال دانشى باشد.
ثواب رفتن به مسجد
عقیق:رسولُ اللّهِ(ص): مَن مَشى إلى مَسجِدٍ یَطلُبُ فیهِ الجَماعَةَ کانَ لَهُ بکُلِّ خُطوَةٍ سَبعونَ ألفَ حَسَنةٍ ، و یُرفَعُ لَهُ مِن الدَّرَجاتِ مِثلُ ذلکَ ، و إن ماتَ و هُو على ذلکَ وکَّلَ اللّهُ بهِ سَبعینَ ألفَ مَلَکٍ یَعُودُونَهُ فی قَبرِهِ ، و یُؤنِسُونَهُ فی وَحدَتِهِ ، و یَستَغفِرُونَ لَهُ حتّى یُبعَثَ. «1»

پیامبر خدا(ص) می فرماید: هر که براى شرکت در نماز جماعت به مسجدى رود، براى هر قدمى که برمى دارد هفتاد هزار حسنه منظور شود و به همان اندازه درجاتش بالا رود و اگر در آن حال بمیرد، خداوند هفتاد هزار فرشته بگمارد که در قبرش به عیادت او روند و انیس تنهایى او باشند و تا زمانى که برانگیخته شود برایش آمرزش طلبند.

نشستن در مساجد

 رسولُ اللّه ِ صلى الله علیه و آله: یا أبا ذَرٍّ ، إنّ اللّه َ تعالى یُعطِیکَ ما دُمتَ جالِسا فی المَسجِدِ بِکُلِّ نَفَسٍ تَنَفَّستَ دَرَجةً فی الجَنَّةِ ، و تُصَلِّی علَیکَ الملائکةُ ، و تُکتَبُ لَکَ بِکُلِّ نَفَسٍ تَنَفَّستَ فیهِ عَشرُ حَسَناتٍ ، و تُمحى عنکَ عَشرُ سَیّئاتٍ.«2»

پیامبر خدا(ص): اى ابوذر! تا زمانى که در مسجد نشسته اى خداوند متعال به تعداد هر نفسى که مى کشى ، یک درجه در بهشت به تو مى دهد و فرشتگان بر تو درود مى فرستند و براى هر نفسى که در مسجد مى کشى ده حسنه برایت نوشته مى شود و ده گناه از تو پاک مى گردد.

عنه(ص) :کُلُّ جُلوسٍ فی المَسجِدِ لَغوٌ إلاّ ثلاثَةً: قِراءةُ مُصَلٍّ ، أو ذِکْرُ اللّه ، أو سائلٌ عن عِلمٍ. «3»

پیامبر خدا(ص): هر نشستنى در مسجد لغو و بیهوده است، مگر نشستن سه کس : نماز گزارى که [قرآن ]قرائت کند ، کسى که ذکر خدا بگوید و کسى که به دنبال دانشى باشد.

 الإمامُ الصّادقُ عن آبائه علیهم السلام: قال رسولُ اللّه : الجُلوسُ فی المَسجِدِ لانتِظارِ الصَّلاةِ عِبادَةٌ ، ما لَم یُحدِثْ ، قیلَ : یا رسولَ اللّه ِ، و ما الحَدَثُ ؟ قالَ : الاغتِیابُ. «4»

امام صادق(ع) (  به نقل از پدرانش(ع): پیامبر خدا(ص) فرمود: در مسجد به انتظار نماز نشستن ، عبادت است تا زمانى که حدثى سر نزند. عرض شد : اى رسول خدا! حدث چیست؟ فرمود : غیبت کردن .


پی نوشت ها:
1_( بحار الأنوار : 76/336/1 .)

2_(بحار الأنوار : 77/85/3.)

3_(بحار الأنوار : 77/86/3.)

4_(الأمالی للصدوق : 506/698.) 

منبع:شبستان

211008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین